Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Ένα “success story” από το Εργαστήρι Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ

Μας το επισημαίνει φίλη αναγνώστρια με email της: Στην Ελλάδα της κρίσης , στη Θεσσαλονίκης της ανεργίας και των λουκέτων , το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ δημιουργεί την πρώτη βιομηχανία Οργανικών Ηλεκτρονικών με έδρα την πόλη.

Μέσα από προγράμματα ευρωπαϊκά αντλήθηκαν πόροι για α) εκσυγχρονισμό και εξοπλισμό του Εργαστηρίου β) ανταλλαγή επιστημονικού και ερευνητικού προσωπικού.

Παράλληλα δημιουργούνται οι βάσεις για τη δημιουργία βιομηχανίας Οργανικών Ηλεκτρονικών με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Ήδη στην Ελλάδα λειτουργούν καινοτόμες εταιρείες σ αυτό το αντικείμενο , οι οποίες δημιούργησαν Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών.

Στην πρώτη εταιρεία Οργανικών Ηλεκτρονικών (OET Technologies) με έδρα τη Θεσσαλονίκη εργάζονται εξειδικευμένοι επιστήμονες, ενώ σταδιακά με τη δημιουργία της βιομηχανίας οργανικών Ηλεκτρονικών προκύπτουν 100 νέες θέσεις εξειδικευμένου προσωπικού.

HTML tutorial

Τα οργανικά ηλεκτρονικά που αναμένεται τα επόμενα χρόνια να κατακτήσουν την παγκόσμια αγορά δημιουργώντας τζίρο τρισεκατομμυρίων δολαρίων, αποτελούν φτηνά εύκαμπτα ηλεκτρονικά κυκλώματα παραγωγής ενέργειας, τα οποία μπορούν να εκτυπωθούν σε υφάσματα, στα φωτοβολταϊκά, σε κάθε τύπου οθόνες κ.ά.

Πάντα τέτοια!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων