Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Έξυπνα γυαλιά μεταφράζουν γραπτό κείμενο!

Η ιαπωνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών NTT Docomo παρουσίασε στην έκθεση τεχνολογίας Ceatec στο Τόκιο ένα ζευγάρι έξυπνων γυαλιών που μεταφράζουν ένα γραπτό κείμενο μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, στόχος των έξυπνων γυαλιών είναι να προσφέρουν μεταφραστικές υπηρεσίες σε τουρίστες στην πόλη του Τόκιο και ειδικά κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Το όνομα της συσκευής είναι Intelligent Glass και συνδέεται με το smartphone μέσω cloud. Μεταφράζει Ιαπωνικά, Κινέζικα, Αγγλικά και Κορεάτικα. Επιπλέον, αναγνωρίζει πρόσωπα και αποθηκεύει όλες τις επαγγελματικές επαφές του χρήστη. Παράλληλα ανιχνεύει τις κινήσεις των χεριών, μετατρέποντας οποιαδήποτε επιφάνεια σε οθόνη αφής, την οποία μπορεί να δει και να αγγίξει μόνο ο χρήστης.

«Αυτές οι συσκευές που μπορούν να φορεθούν έχουν τεράστιες δυνατότητες, αλλά πρέπει να ξεπεράσουν μια σειρά προβλημάτων», δήλωσε ο Jonathan Gaw, σύμβουλος της εταιρίας. «Η συγκεκριμένη συσκευή πρέπει να ξεπεράσει κάποια προβλήματα σχετικά με το μέγεθος, το βάρος και τη διάρκεια της μπαταρίας», συμπληρώνει.

Τα έξυπνα γυαλιά βρίσκονται ακόμη σε ερευνητικό στάδιο και δεν έχει γνωστοποιηθεί αν και πότε τελικώς θα κυκλοφορήσουν στην αγορά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων