Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Έξυπνο περιπολικό στην αστυνομία της Ν. Υόρκης

Το έξυπνο περιπολικό της αστυνομίας της Νέας Υόρκης οπτικά δεν φαίνεται να έχει πολλές διαφορές από τα συμβατικά περιπολικά, ωστόσο, οι δυνατότητές του θυμίζουν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Το εν λόγω όχημα εντάσσεται στο πλάνο στρατηγικού σχεδιασμού NYPD2020. Διαθέτει αισθητήρες υπερύθρων για την καταγραφή πινακίδων κυκλοφορίας και διευθύνσεων, ενώ είναι εξοπλισμένο με κάμερες και αισθητήρες αέρα για την ανίχνευση μόλυνσης, που μεταδίδουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο στην αστυνομία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το όχημα βρίσκεται στους δρόμους εδώ και περίπου ένα χρόνο και αποτελεί το περιπολικό του μέλλοντος.

Οι αισθητήρες του περιπολικού μπορούν να διαβάσουν τις πινακίδες ενός αυτοκινήτου και στη συνέχεια να τους ελέγξουν σε μια βάση δεδομένων για να διαπιστωθεί εάν το όχημα που τις φέρει έχει εμπλακεί σε έγκλημα ή εκκρεμούν παραβάσεις. Τα δεδομένα αποθηκεύονται επ’αόριστον, ωστόσο αυτό εκτιμάται ότι θα αλλάξει.

Πρόκειται για το πρώτο αστυνομικό όχημα το οποίο ενσωματώνει όλες τις δυνατότητες, αφού προηγούμενα μοντέλα διέθεταν μεμονωμένες δυνατότητες, ενώ κάποια στιγμή αναμένεται να υπάρξουν και νέα μέσα, όπως σαρωτές αποτυπωμάτων ή αισθητήρες αναγνώρισης προσώπου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων