Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Έρχεται κορδέλα… ηρεμιστικό

Έρχεται μια επαναστατική κορδέλα για τα μαλλιά, που «διαβάζει» τα εγκεφαλικά κύματα και καθαρίζει το μυαλό από σκέψεις που αποσπούν τη συγκέντρωση.

Η πατέντα ανήκει σε ερευνητές από το Τορόντο, που όπως υποστηρίζουν, βοηθά στην καλύτερη συγκέντρωση του μυαλού, βοηθά την παραγωγικότητα και μειώνει το στρες.

Η κορδέλα έχει αισθητήρες που όταν φοριέται στο κεφάλι εφαρμόζουν μέτωπο και πίσω από τα αυτιά. Οι αισθητήρες μπορούν να καταγράφουν τα εγκεφαλικά κύματα σε μορφή διαγράμματος και να στέλνουν τα δεδομένα στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη.

Έτσι κανείς έχει τη δυνατότητα να δει πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός του όταν αναπτύσσει κάποια δραστηριότητα, όταν είναι πλημμυρισμένος από σκέψεις, όταν συγκεντρώνεται σε ένα αντικείμενο, όταν «ανεβαίνει» το αίμα στο κεφάλι, όταν αγχώνεται ή όταν ο νους περιπλανάται.

Οι κατασκευαστές χαρακτηρίζουν την εφεύρεσή τους ως έναν εναλλακτικό διαλογισμό. Δίνουν μάλιστα στους χρήστες και ειδικές τρίλεπτες ασκήσεις, που πρέπει να κάνουν με την κορδέλα στο κεφάλι, προκειμένου το μυαλό τους να καθαρίσει.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων