Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Έρχεται κύμα συγχωνεύσεων κι εξαγορών

Κύμα συμφωνιών για συγχωνεύσεις & εξαγορές στη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών αναμένει σχεδόν το 70% των στελεχών επιχειρήσεων παγκοσμίως, σύμφωνα με την ένατη εξαμηνιαία έκθεση της Ernst & Young (ΕΥ) “Capital confidence barometer”, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1.600 ανώτερων στελεχών σε περισσότερες από 70 χώρες.

Το βελτιωμένο κλίμα ως προς τις συμφωνίες συγχωνεύσεων και εξαγορών πηγάζει από τη διαρκώς αυξημένη οικονομική εμπιστοσύνη, η οποία βελτιώθηκε εντυπωσιακά κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών. Το 65% αναμένει ότι η παγκόσμια οικονομία θα βελτιωθεί, σε σύγκριση με μόλις 22% πριν από ένα χρόνο.

Το ποσοστό όσων προβλέπουν επιδείνωση της οικονομίας έπεσε στο 11%- το χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα δύο ετών. Η ανάπτυξη είναι πλέον μια παγκόσμια διαπίστωση καθώς σχεδόν το 60% των επιχειρήσεων δηλώνουν ότι σχεδιάζουν να επιταχύνουν τις αναπτυξιακές στρατηγικές τους κατά τους επόμενους 12 μήνες.

Το ποσοστό των στελεχών που εξέφρασαν την πρόθεση να συμμετάσχουν σε σημαντικές συμφωνίες (αξίας από 501 εκατ. δολ. έως 1 δισ. δολ.) υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο φθάνοντας το 19%. Το ποσοστό που επικεντρώθηκε σε μικρότερες συναλλαγές (

Ταυτόχρονα, στη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, το 47% των στελεχών δηλώνουν ότι, αναζητώντας νέες στρατηγικές ευκαιρίες, έχουν δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις επενδύσεις στις αναδυόμενες αγορές.

Οι πέντε κορυφαίοι προορισμοί για τους δυνητικούς επενδυτές είναι η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς. Οι τομείς στους οποίους προβλέπεται να πραγματοποιηθούν οι περισσότερες συμφωνίες είναι η υγεία, το πετρέλαιο & φυσικό αέριο, η αυτοκινητοβιομηχανία, τα καταναλωτικά προϊόντα, η αυτοκινητοβιομηχανία και η τεχνολογία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων