Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Έρχεται τον Ιούλιο το Jazz on the hill 2014

Με την ενότητα αφιερωμένη στη jazz μουσική, την αιχμή του δόρατος του φεστιβάλ, ανοίγει και η φετινή αυλαία.

Το Jazz on the Hill στοχεύει στην καθαρόαιμη αμερικανική jazz μέσα από απρόβλεπτες συνευρέσεις:

• Την εκπληκτική ντράμερ, συνθέτρια και παραγωγό Terri Lyne Carrington, κάτοχο βραβείων Grammy, που θα παρουσιάσει το πρότζεκτ της «The Mosaic Project 2» με ένα αποκλειστικά θηλυκό σχήμα, αφού το συγκρότημα απαρτίζουν μόνον γυναίκες, ενώ στη φωνή θα τη συνοδεύσει η διάσημη τραγουδίστρια της soul και r’n’b μουσικής Lizz Wright, η οποία ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2005, προσκεκλημένη του Sani Festival.

• Ένα αποκλειστικό Jazz Symphony Project, βασισμένο σε μία πρωτότυπη ιδέα της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Sani Festival, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες στιγμές του φετινού Jazz on the Hill. Πρόκειται για την πλέον ενδιαφέρουσα σύμπραξη του πολυβραβευμένου και ενός από τους σημαντικότερους τρομπετίστες της jazz Terence Blanchard με τους εξαίρετους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και μαέστρο, τον ελληνοδανό αρχιμουσικό Στέφανο Τσιαλή. Μια μοναδική μουσική συνεύρεση Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών σε ένα πείραμα που συνδυάζει το τζαζ ηχόχρωμα με αυτό της κλασικής μουσικής.

• Μια από τις πλέον φιλόδοξες παρουσίες της jazz, τον Έλληνα διεθνή Νικόλα Αναδολή με απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική να φορμάρει ένα μοναδικό τρίο με ξένους μουσικούς του είδους.

JAZZ ON THE HILL: 11, 12 και 13 Ιουλίου Λόφος της Σάνης

Παρασκευή 11 Ιουλίου Terri Lyne Carrington: The Mosaic Project 2

Σάββατο 12 Ιουλίου Α Jazz Symphony Project: Terence Blanchard με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Στέφανου Τσιαλή.

Κυριακή 13 Ιουλίου Νικόλας Αναδολής Trio

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων