Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Έρχεται το ηλεκτρονικό βραχιολάκι για 200 κατάδικους

Ελεύθεροι θα μπορούν να κυκλοφορούν σε λίγο καιρό οι πρώτοι 200 κρατούμενοι, φορώντας το γνωστό ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Μετά από αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας υπέγραψε απόφαση με την οποία εγκρίθηκε ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ για την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος στο οποίο μπορούν να ενταχθούν υπόδικοι αλλά και κατάδικοι.

Σύμφωνα με tanea.gr, οι πρώτοι 200 κρατούμενοι που θα ενταχθούν στο πιλοτικό πρόγραμμα είναι:

– έως 50 ανήλικοι κατάδικοι με ποινές που φτάνουν και 10 χρόνια, τις οποίες εκτίουν στις Φυλακές Αυλών και δηλώνουν ως μόνιμη κατοικία της Περιφερειακή Ενότητα Αττικής, εξαιρουμένων των νησιών που υπάγονται σε αυτή.

-έως 100 υπόδικοι για εγκλήματα που επισύρουν ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης – μέχρι 25 χρόνια – η ανάκριση των οποίων υπάγεται στην αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου της Αθήνας και δηλώνουν μόνιμη κατοικία στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής.

– έως 50 κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη μέχρι 10 χρόνια και εκτίουν την ποινή τους στις Φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, Νιγρίτας Σερρών και Τρικάλων, οι οποίοι δηλώνουν μόνιμη κατοικία στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων