Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Αγανάκτησε κι ο Επίτροπος και ζητάει… μείωση διοδίων!

Γράφει ο Κασσιανός Τζέλης

Να αλλάξει η πολιτική για τα διόδια και να υπάρξουν μειώσεις, θα ζητήσει απο την ελληνική κυβέρνηση η ΕΕ σύμφωνα με τον Επίτροπο Γιοχάνες Χαν.

Ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής είπε πως “η ΕΕ θα πρέπει να επανεξετάσει το θέμα καθώς δεν έχει νόημα να χρηματοδοτούνται απο κοινοτικούς πόρους αυτοκινητόδρομοι που δεν χρησιμοποιούνται απο το ευρύ κοινό”. Και αιτία για την μη χρήση τους απο το ευρύ κοινό, είναι σύμφωνα με τον κ. Χαν οι υψηλές τιμές διοδίων και οι πολλοί σταθμοί.

“Πρόσφατα ταξίδεψα οδικώς απο τα Σκόπια στην Αθήνα και πέρασα 11 διόδια πληρώνοντας 30 ευρώ. Είναι αρκετά μεγάλο το ποσό” είπε ο Επίτροπος στη συνάντηση του με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό ο οποίος του έθεσε το θέμα με αφορμή το φοβερό δυστύχημα στην παλιά εθνική οδό που κόστισε τη ζωή σε τρεις νέους ανθρώπους, πριν απο λίγες ημέρες.

Ως μια βασική αιτία για τα τροχαία ατυχήματα είναι σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό τα υψηλά διόδια που αποτρέπουν την χρήση του αυτοκινητοδρόμου κι έτσι οι οδηγοί προτιμούν τους παλιούς δρόμους ή τους παραδρόμους και ζήτησε μείωση τιμών και αλλαγή χωροθέτησης τους αφού μόνο στο νομό Λάρισας, υπάρχουν τρεις σταθμοί διοδίων.

Εξάλλου, ο Γιοχάνες Χαν επιθεώρησε τα έργα της Περιφέρειας και τόνισε ότι δεν έχει να κάνει παρατηρήσεις καθώς υπάρχει υψηλή απορροφητικότητα κι όλα “πηγαίνουν καλά”.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει επίσης καταθέσει το τελικό σχέδιο για το νέο ΕΣΠΑ, έχουμε αρχίσει να το αναλύουμε και πιστεύουμε ότι θα πάει πολύ καλά» δήλωσε ο Επίτροπος…

σχετικα αρθρα

10 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img