Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Αλήθεια, τι βαθμό θα βάλει ο Σαμαράς στην Τρόικα;

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο Μαξίμου, καθώς σε δυο βδομάδες το αργότερο πρέπει να στείλει απαντήσεις στις 9 ερωτήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το έργο της τρόικας, δεδομένου ότι μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου θα πρέπει να υποβληθεί μία έκθεση στην ολομέλεια.

Ως γνωστόν, η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου που διεξάγει την έρευνα για τα πεπραγμένα απέστειλε 29 ερωτήματα την περασμένη Παρασκευή στα εμπλεκόμενα μέρη βοήθεια (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Κύπρος), αλλά και στους επικεφαλής των τριών θεσμικών οργάνων της τρόικας, στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Νταϊσεμπλούμ, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, καθώς και στον επίτροπο υπεύθυνο για τα ζητήματα του ευρώ Όλι Ρεν. Εννέα ερωτήσεις στάλθηκαν επίσης σε όλους τους αρχηγούς των κυβερνήσεων, υπουργούς Οικονομικών και διοικητές των Κεντρικών Τραπεζών των εν λόγω χωρών, δηλαδή σε 18 άτομα συνολικά.

Στο Μαξίμου λοιπόν προβληματίζονται πόσο πολύ πρέπει να «θάψουν» την Τρόικα. Λέγεται ότι το θέμα απασχόλησε τον πρωθυπουργό στη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο. Σύμφωνα με ένα σενάριο, ο Σαμαράς θα δώσει τυπικές απαντήσεις και θα βάλουν τον διαπραγματευτή Γιάννη Στουρνάρα να «θάψει» την Τρόικα και τα προγράμματα. Εν πάσει περιπτώσει, ορισμένα στελέχη του Μαξίμου θεωρούν ότι οι ελληνικές απαντήσεις έχουν στρατηγική σημασία για τις περαιτέρω διαπραγματεύσεις για το δημοσιονομικό κενό και για το νέο κούρεμα του χρέους. Ενδέχεται δε να γίνει ειδική σύσκεψη Σαμαρά, Στουρνάρα, Προβόπουλου για να καθορίσουν μια ενιαία γραμμή για να μη φανεί ότι λένε άλλα αντί άλλων…

Οι εθελοντικές δράσεις “από καρδιάς” της Mondelez υποστηρίζουν την ΜΚΟ PRAKSIS

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων