Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Αλ. Χριστακάκη για ΝΕΡΙΤ: «Νέα αμφίεση – ίδια απάτη»

Για «νέα αμφίεση – ίδια απάτη», κάνει λόγο σε δήλωση η Αλεξάνδρα Χριστακάκη, απολυμένη δημοσιογράφος της ΕΡΤ και υποψήφια ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την λειτουργία της ΝΕΡΙΤ. Το πλήρες κείμενο της δήλωσης είναι το εξής:

«Με άλλο όνομα αλλά με τον ίδιο θίασο συνεχίζει το κυβερνητικό μόρφωμα της Δ.Τ. την περιοδεία του στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συχνότητες της χώρας. «Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς» λέει ο λαός μας και όπως πάντοτε έχει δίκιο. Η Δ.Τ. μεταμφιέζεται σε ΝΕΡΙΤ, προσπαθώντας απεγνωσμένα να βρει την κατάλληλη μορφή για να εξαπατήσει τους πολίτες και να δικαιολογήσει την ύπαρξη της. Η ΝΕΡΙΤ δεν αποτελεί πραγματικότητα, παρά το γεγονός ότι την πληρώνουν από τον Ιανουάριο οι Έλληνες πολίτες. Προσπαθεί να φτιάξει βίαια (όπως και οι προκάτοχοι της) μια πραγματικότητα ενημέρωσης η οποία δεν έχει καμιά διασύνδεση και σχέση με τα καθημερινά βιώματα της κοινωνίας. Και δεν είναι το μόνο που δεν έχει η ΝΕΡΙΤ.

Η ΝΕΡΙΤ:

• Δεν έχει δικό της προσωπικό. Θα συνεχίσει να απασχολεί, ως ενοικιαζόμενους, όσους εργάζονται στη Δ.Τ και έχουν συμβάσεις έργου με το Υπουργείο Οικονομικών. Αποτελεί ένα εργασιακό έκτρωμα, για το οποίο οι μόνοι που νιώθουν ικανοποιημένοι είναι η κυβέρνηση και ο κ. Καψής.

• Δεν έχει περιουσία. Της παραχωρήθηκε για χρήση το Ραδιομέγαρο, οι αποθήκες της ΕΡΤ στα Λιόσια και 45 μόνον (από τα 1.100 που είχε η ΕΡΤ) σημεία εκπομπής, για να μπορέσει να δείξει στην EBU (την Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Οργανισμών της Ευρώπης) ότι «συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις». Εδώ θα φανούν οι τεράστιες ευθύνες της ηγεσίας της EBU εάν αποδεχθεί αυτή την απάτη και αναγνωρίσει το νέο μόρφωμα. Η υπόλοιπη περιουσία της ΕΡΤ έχει παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ «προς αξιοποίηση», όπως άλλωστε και ίδιο το Ραδιομέγαρο, και προορίζεται για ξεπούλημα.

• Δεν έχει πρόγραμμα. Δεν έχει πρωτογενείς εσωτερικές παραγωγές, δεν εφαρμόζει διαφανείς διαδικασίες για αγορά προγράμματος, δεν έχει πλαίσιο σύμπραξης και συμπαραγωγών, δεν έχει πλάνο και στόχο για την κουλτούρα και τον πολιτισμό. Πριν την ανάθεση των ελάχιστων εξωτερικών ή μικτών παραγωγών προηγείται ένα μεγάλο «πριβέ» πάρτυ με ολίγους ημετέρους.

• Δεν έχει ούτε στοιχειωδώς αντικειμενική ενημέρωση. Έχει, όμως, συνεχή προπαγάνδα κυβερνητική, και ελεγχόμενη και φιμωμένη ενημέρωση. Μια ενημέρωση που εκπορεύεται από το Μαξίμου, φιλτράρεται από το γραφείο του κ. Κεδίκογλου (όπως άλλωστε γινόταν και επί του προκατόχου του, κ. Καψή), διυλίζεται στο γραφείο του Γενικού Διευθυντή κ. Θωμόπουλου και καταλήγει να διοχετεύεται μέσα από τον αγωγό μιας αυτολογοκρισίας (των δημοσιογράφων – ομήρων των δίμηνων συμβάσεων και υπαλλήλων του Στουρνάρα), που έχει επιβληθεί στην Αγ. Παρασκευή πιο έντονα από ποτέ.

• Τέλος, δεν έχει τη συναίνεση του λαού. Η κοινωνία έχει γυρίσει την πλάτη στο κυβερνητικό κανάλι. Δεν το λένε μόνο τα νούμερα της τηλεθέασης, τα οποία ανεβαίνουν μόνον όταν υπάρχει κάποια αθλητική μετάδοση. Το λένε -πάνω απ’ όλα- τα μηνύματα συμπαράστασης που έρχονται κατά εκατοντάδες καθημερινά στην ΕΡΤ που συνεχίζει να αντιστέκεται στο πραξικόπημα του «μαύρου». Την αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ των αγωνιζόμενων εργαζόμενων που δείχνει -11 μήνες τώρα- το δρόμο για μια πραγματική δημόσια ραδιοτηλεόραση, της αντικειμενικής ενημέρωσης, της φωνής στην κοινωνία και του πολιτισμού, που σύντομα θα είναι μια πραγματικότητα, όταν ο λαός μας στείλει στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας τη χειρότερη και πιο καταστροφική κυβέρνηση που έζησε ο τόπος μετά τη μεταπολίτευση.»

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων