Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Ανάκληση για 301 Opel GT στην ελληνική αγορά

Η ανάκληση αφορά Opel GT που έχουν κατασκευαστεί από το 2007 έως το στα οποία, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μέχρι να πραγματοποιηθεί η απαιτούμενη επισκευή, συνιστάται να χρησιμοποιείται μόνο το κλειδί της μίζας χωρίς μπρελόκ.

Στην ανάκληση Opel GT προχωρά η GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε., γενική εισαγωγέας αυτοκινήτων Opel στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.Η ανάκληση αφορά 301 αυτοκίνητα που έχουν παραχθεί από το 2007 έως το , στα οποία, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, υπάρχει κίνδυνος ο διακόπτης ανάφλεξης να μετακινηθεί από τη θέση “run”, με αποτέλεσμα την μερική απώλεια της ηλεκτρικής ισχύος και την απενεργοποίηση του κινητήρα.

Το ενδεχόμενο αυτό έχει αυξημένες πιθανότητες να συμβεί αν το κλειδί του οχήματος είναι σε μπρελόκ που μεταφέρει πρόσθετο βάρος (π.χ. περισσότερα κλειδιά) και το όχημα κινείται σε κακής ποιότητας οδόστρωμα ή σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση προκαλούνται ισχυρές δονήσεις στο αμάξωμα. Εάν ο διακόπτης ανάφλεξης μετακινηθεί από τη θέση λειτουργίας (run), και το όχημα εμπλακεί σε ένα ατύχημα οι αερόσακοι ενδεχομένως να μην ενεργοποιηθούν.Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Παρ’όλα αυτά, η Opel συνιστά μέχρι να ξεκινήσει η διαθεσιμότητα των απαιτούμενων ανταλλακτικών, οι καταναλωτές θα πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο το κλειδί της μίζας, χωρίς πρόσθετο βάρος στο μπρελόκ.

Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων, θα ενημερωθούν εγγράφως προκειμένου να προσέλθουν στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο συνεργείο του δικτύου Opel, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές εργασίες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στο τηλέφωνο 210 6164700.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων