Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Ανησυχία από την ενισχυμένη παρουσία της Χρυσής Αυγής

Ενισχυμένη παρουσία είχε η Χρυσή Αυγή στην Αττική και την Αθήνα που αποτελούν μεγάλες δεξαμενές ψηφοφόρων ενώ σε αρκετές Περιφέρειες ανά τη χώρα συγκέντρωσε ποσοστά πάνω 7,5%. Το αποτέλεσμα ειδικά στο κέντρο προκάλεσε αντιδράσεις στα άλλα κόμματα.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης στην Αθήνα με ποσοστό 16,1 στην τέταρτη θέση και μόλις 0,8% πίσω από τον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ Α. Σπηλιωτόπουλο ήταν μια από τις εκπλήξεις (για πολλούς ) τον τοπικών εκλογών.

Διόλου όμως ευκαταφρόνητο και το ποσοστό του Ηλία Παναγιώταρου σε επίπεδο Περιφέρειας. Ο υποψήφιος με την Ελληνική Αυγή για την Αττική κατάφερε να πετύχει για το κόμμα του διψήφιο ποσοστό με 11,1%.

Η Χρυσή Αυγή, ως Ελληνική Αυγή στις αυτοδιοικητικές εκλογές κατάφερε σε 8 περιφέρειες να πετύχει ποσοστό άνω του 5%.

Τα στελέχη θεωρούν επιτυχία το 8,7% στη Στερεά Ελλάδα και την Κεντρική Μακεδονία, αλλά και το 8,9% στην Πελοπόννησο. Στο 7,8% το ποσοστό του κόμματος στην Δυτική Ελλάδα, ενώ σε Θεσσαλία και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη κινήθηκε στο 6,9% και 6,2% αντίστοιΧΑ.

Στο 5,7% το ποσοστό της Ελληνικής Αυγής στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο 5,2 στο Ιόνιο, ενώ κάτω από το 5% το κόμμα κινήθηκε μόνο στις περιφέρειες Κρήτης και Ηπείρου με 3,3% και 4% αντίστοιχα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων