Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Αν υπήρχε ποδοσφαιρικός πολιτισμός…

Ο Ολυμπιακός παίζει σπουδαίο ποδόσφαιρο, με θέαμα και πολλά γκολ. Ο ΠΑΟΚ βρίσκει τον αγωνιστικό δρόμο του και δημιουργεί μια πραγματικά πολύ δυνατή ομάδα, έτοιμη για τίτλους και υπερβάσεις. Ο Παναθηναϊκός έχει δυνατότητες, μοντέρνο προπονητή και καλούς παίκτες παρα την οικονομική στενότητα.

Πόσο καλύτερο θα μπορούσε να είναι το ελληνικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον, εάν υπήρχαν όρια στον ανταγωνισμό, επίπεδο ήθους και πολιτισμού.

Τώρα υπάρχουν άλλα…

Στον Ολυμπιακό προειδοποιούν ότι δεν θα ανεχτούν παρατράγουδα στη Λεωφόρο και ζητούν απόλυτη προστασία της αποστολής τους, την ώρα που στο ημίχρονο του αγώνα με τον ΟΦΗ ανέχονταν κάποια πρωτοπαλίκαρα της εξέδρας να μεταφέρονται πάνω από τον αντίπαλο πάγκο για εκφοβισμό…

Στον Παναθηναϊκό φροντίζουν τους δικούς τους στρατούς για το ντέρμπι του επόμενου Σαββάτου και φημολογείται ότι ετοιμάζονται πρωτόγονες συνθήκες έδρας για να αντιμετωπιστεί ο αντίπαλος.

Στον ΠΑΟΚ δηλητηριάζουν κάθε πνεύμα εκσυγχρονισμού με επιστολές διαμαρτυρίας και απειλών σχετικά με τη διαιτησία των αγώνων τους, η οποία κατα κοινή ομολογία τους έχει πάει πρίμα μέχρι τώρα και σε πολλές περιπτώσεις πολύ καλύτερα από πρίμα.

Οι διοικήσεις των μεγάλων του ελληνικού πρωταθλήματος δείχνουν καθημερινά μικρές όσον αφορά στη διαχείριση που θα έπρεπε και θα μπορούσαν να κάνουν για την πρόοδο των ομάδων τους και συνολικά του ποδοσφαίρου.

Σε ένα ΄πολιτισμένο ποδοσφαιρικό περιβάλλον, θα περίμενε κανείς με αγωνία το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού για να απολαύσει θέαμα από μία καλή και μία πολύ καλή ομάδα. Πέρσι ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και στα δύο ματς με τον Ολυμπιακό, παρότι και τότε είχε υποδεέστερο υλικό.

Σε ένα πόλιτισμένο ποδοσφαιρικό περιβάλλον θα ήταν τόσο συναρπαστικός ο ανταγωνισμός του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του τίτλου, δίχως αναζήτηση άλλοθι με το παραμικρό σε αποφάσεις διαιτητών και πρωταγωνιστών του παρασκηνίου.

Σε ένα πολιτισμένο ποδοσφαιρικό περιβάλλον, θα υπήρχε ανυπομονησία για την μπάλα στα ματς που έρχονται. Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ.

Θα μιλούσαν επί μέρες ο Σαβιόλα και ο Μήτρογλου, ο Φιγκερόα και ο Πράνιτς, ο Στοχ και ο Κατσουράνης.

Τώρα «μιλάνε» μόνο οι παράγοντες. Για βρομερά αποδυτήρια σαν το πρωτάθλημά τους. Με τιμές εισιτηρίων στα 300 ευρώ για τις ανύπαρκτες επενδύσεις τους. Με λεονταρισμούς, απειλές, ανακοινώσεις, γκρίνιες και φωνές. Σαν τον πολιτισμό που έχουν μέσα τους… Αντί για μπράβο, αυτοί χαίρονται με μπράβους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων