Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Ο Μακρόν αναμένεται να σαρώσει στις βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας

Η δημοσκόπηση της εταιρείας IFOP για τις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία που θα ξεκινήσουν από την άλλη εβδομάδα, έδειξε όχι μόνο σαφέστατο προβάδισμα για το κόμμα του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, αλλά και με απόλυτη ψηφία στη Βουλή.

Η δημοσκόπηση αυτή σχεδόν επιβεβαιώνει την προηγούμενη από την εταιρεία Ipsos Sopra Steria, η οποία εμφάνιζε το κόμμα του Προέδρου να κερδίζει 385-415 έδρες  από τις 577 του Γαλλικού Κοινοβουλίου. Το κλίμα που επικρατεί για άνετη νίκη του κόμματος La République en marche !(LREM) έρχεται να δώσει σιγουριά στον κ. Μακρόν και σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, το κόμμα του θα συγκεντρώσει 350-380 έδρες.

Στην περίπτωση που τα στοιχειά αυτά επαληθεφτούν μετά τους 2 γύρους των βουλευτικών εκλογών θα δώσει ισχυρότατη εντολή στην κυβέρνηση Μακρόν να προχωρήσει στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που επιθυμεί, και κυρίως με τη μεταρρύθμιση που αφορά τον εργατικό κώδικα της Γαλλίας, ένα ζήτημα όχι μόνο φιλικό προς τις επιχειρήσεις αλλά και ένα ζήτημα “αγκάθι” για τις σχέσεις με τα εργατικά συνδικάτα.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων