Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Από την αβεβαιότητα στο αδιέξοδο

«Υπό τις παρούσες συνθήκες πολιτικής ρευστότητας, με την κοινωνία σε απόγνωση και θολό το μέλλον της οικονομίας, αλλά και την πλήρη απουσία σχεδίου και προοπτικής, όλοι κρατάμε την ανάσα μας για να κερδίσουμε χρόνο περιμένοντας κάποια θετική εξέλιξη που δεν έρχεται… Το ελληνικό ζήτημα είναι πια καθαρά πολιτικό… Το 2014 θα είναι η χειρότερη χρονιά για τους φορολογούμενους… Μας ανησυχεί πολύ η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και η απαξίωση κάθε κρατικού θεσμού… Φοβάμαι ότι ο κόσμος αρχίζει να σκέφτεται πως τίποτε δεν έχει νόημα από αυτά που γίνονται. Η αβεβαιότητα μετατρέπεται σε αδιέξοδο που μόλις συνειδητοποιηθεί θα προκαλέσει ανατρεπτικές αντιδράσεις».

Με τα λόγια αυτά εξηγούσε σε ομήγυρη, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης, πως αντιλαμβάνεται την κατάσταση επιφανής επιχειρηματίας της παλιάς σχολής. Και πράγματι, μια ματιά να ρίξει κανείς στα σενάρια που διακινούνται αντιλαμβάνεται πως τα πράγματα έχουν φθάσει στα όριά τους, είτε αυτό λέγεται διαπραγμάτευση με την Τρόικα, είτε λέγεται ιδιωτικοποιήσεις, είτε πολιτικές εξελίξεις. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τον σχεδιασμό διάσπασης της ΔΕΗ σε μια μικρή (30%) και μία μεγάλη, η οποία θα προκαλέσει πανελλαδικές αντιδράσεις. Ειδικά, μετά τα τραγικά θύματα νοικοκυριών που δεν έχουν ρεύμα και θέρμανση, οι συνθήκες είναι πολύ προβληματικές. Επισημαίνεται ότι οι ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να έχουν μια σοβαρή προετοιμασία της κοινωνίας για την αποδοχή τους.

Έγκυροι παρατηρητές εκτιμούν πως η ΔΑΚΕ έχει εισέλθει σε οριστική διάσταση με τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου είναι υπό αίρεση, η «Ελιά» επιχειρεί σήμερα την εκκίνησή της με τις ευλογίες Βενιζέλου αλλά το ανάθεμα του Κουβέλη και ο Σπυρίδων Μαρκεζίνης που εκτιμά ότι είμαστε κοντά στην κατάρρευση, θεωρεί ότι θα ήταν τιμή του να τον προτείνει η Αριστερά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2015.

Το κονφούζιο αυτό θα ξεδιαλύνει αμέσως μετά τις γιορτές, όταν θα τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί και αυτά που θα ψηφιστούν μέχρι το τέλος του χρόνου. Με το που θα αναλάβει η Ελλάδα την προεδρία της ΕΕ, αμέσως θα αρχίσει ένας νέος γύρος κοινωνικών αντιδράσεων που θα συναντήσουν τον κυβερνητικό αυταρχισμό. Η πρόβα τζενεράλε αστυνομικής επιβολής έγινε με τις διαδηλώσεις των μαθητών κατά την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η διαχείριση της διαδήλωσης από την αστυνομία προβλημάτισε ιδιαίτερα ορισμένους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Οι εθελοντικές δράσεις “από καρδιάς” της Mondelez υποστηρίζουν την ΜΚΟ PRAKSIS

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων