Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Από τη ΔΗΜ.ΑΡ. στη προεδρία, μια παραίτηση δρόμος

Aνακατατάξεις στο εσωκομματικό σκηνικό της ΔΗΜ.ΑΡ. φαίνεται πως προκάλεσε η προχθεσινή παρέμβαση του βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανού ο οποίος έθεσε ευθέως θέμα ηγεσίας με αφορμή τις χαμηλές αποδόσεις του κόμματος στις ευρωεκλογές.

Πριν από λίγη ώρα και έπειτα από σειρά επαφών που είχε με υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς δημοσιοποίησε την πρόθεση του να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος.

Με την δήλωση του, ο κύριος Κουβέλης έκανε σαφές ότι πρόκειται να δρομολογήσει τις εξελίξεις για αλλαγή ηγεσίας στην Αγίου Κωνσταντίνου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξη μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ. Πιστεύουμε, όλοι, σε μια Αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής και κομματικής εντιμότητας. Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος, να υποβάλω στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτηση μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες.»

Ήδη υπάρχουν και οι φωνές που εκτιμούν πως η απουσία του Φώτη Κουβέλη από την κεντρική πολιτική σκηνή δεν θα είναι εκτεταμένη καθώς φημολογείται πως ο ίδιος θα δεχθεί πρόταση για την ανάληψη της προεδρίας της Δημοκρατίας από το Μέγαρο Μαξίμου εάν παραιτηθεί του σημερινού αξιώματός του.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων