Παρασκευή, 23 Ιουλίου, 2021

Αρσενικό, θηλυκό και άλλες… 50 επιλογές θα δίνει πλέον το Facebook

Δύο ήταν μέχρι τώρα οι επιλογές που έδινε το Facebook στους χρήστες του για να δηλώσουν το φύλο τους: αρσενικό και θηλυκό (male και female). Σύντομα, οι επιλογές αυτές θα είναι πολύ περισσότερες, πενήντα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες!

Το κοινωνικό δίκτυο προσέθεσε μια ειδικά προσαρμοσμένη επιλογή, που περιλαμβάνει «περίπου 50 υποκατηγορίες» που μποροπύν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες του για να δηλώσουν το φύλο τους. Δίνεται ακόμα η δυνατότητα τριών επιλογών για την προσφώνηση του χρήστη: «αυτόν», «αυτήν» και «αυτούς».

Αρχικά οι καινοτομίες αυτές του Facebook θα είναι διαθέσιμες μόνο στους χρήστες του στην Αμερική, και μάλιστα, όπως υπολογίζεται, σε 159.000 νέους το μήνα. Αυτοί θα έχουν πρώτοι τη δυνατότητα να αυτο-χαρακτηριστούν ως «ανδρόγυνο», «αμφίφυλο», «τρανσέξουαλ», «διασεξουαλικό» και άλλα.

«Για τους περισσότερους η αλλαγή δε σημαίνει τίποτα, αλλά για κάποιους λίγους έχει πολύ μεγάλη σπουδαιότητα» δήλωσε η μηχανικός του Facebook, Brielle Harrison, που εργάστηκε για την αλλαγή αυτή και που μάλιστα όπως είπε, άλλαξε και τη δική της «κατάσταση» σε «TransWoman» από «γυναίκα».

σχετικα αρθρα

173 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img