Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Αυτά είναι τα μέτρα που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον κορωνοϊό

Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli ανακοίνωσε τη Δευτέρα (2 Μαρτίου) σημαντικά προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού στις εγκαταστάσεις του ΕΚ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα τα μέτρα:

• Συνεχίζουν οι δραστηριότητες των βασικών λειτουργιών του ΕΚ – Επιτροπές, Σύνοδος Ολομέλειας, Προεδρείο, Διάσκεψη των Προέδρων
• Άλλες (μη βασικές) δραστηριότητες αναστέλλονται για τρεις εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων επισκέψεων, εκδηλώσεων, προγραμματισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων, ακροάσεων, σεμιναρίων διοργανωμένων από τη διοίκηση, πολιτικές ομάδες και Μέλη του ΕΚ
• Οι δημοσιογράφοι εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στο ΕΚ υπό την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν τις ίδιες προφυλάξεις με το προσωπικό.

Οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης μπορούν να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του Κοινοβουλίου, να ασκούν πλήρως τα καθήκοντα τους και να ενημερώνουν την κοινή γνώμη, εκτός εάν έχουν επισκεφθεί μία από τις πληγείσες περιοχές κατά τη διάρκεια των τελευταίων 14 ημερών ή αν γνωρίζουν ότι έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και δεν έχουν λάβει από ιατρό την επιβεβαίωση ότι δεν έχουν μολυνθεί (ίδιες διατάξεις με εκείνες του προσωπικού του ΕΚ). Ωστόσο, όλοι οι δημοσιογράφοι που εισέρχονται στο κτίριο του Κοινοβουλίου θα πρέπει να υπογράψουν δήλωση με την οποία να επιβεβαιώνουν ότι δεν βρίσκονταν σε πληγείσα περιοχή τις τελευταίες 14 ημέρες.

HTML tutorial

Επί του παρόντος, αυτές είναι οι περιοχές υπό αναφορά:

• Κίνα (ηπειρωτική Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Μακάο)
• Σιγκαπούρη
• Νότια Κορέα
• Οι ακόλουθες περιοχές στη Βόρεια Ιταλία: Λομβαρδία, Πιεμόντε, Εμίλια-Ρομάνια και Βένετο.
• Ιράν (από 26.02.20)
• Ιαπωνία (από 27.02.20)

Ιστορικό:

Τα κρούσματα του κορονοϊού (COVID 19) έχουν εξαπλωθεί σε διάφορες περιοχές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων περιοχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνιστά απειλή για τη δημόσια υγεία. Ως εκ τούτου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε προληπτικά μέτρα και θα παρακολουθεί την κατάσταση συνεχώς και θα προσαρμόζει τα μέτρα που παίρνει αναλόγως των εξελίξεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μίλησαν στο SigmaLive για τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων