Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Αυτόματο μηχάνημα ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων

Εκτός από αυτόματους πωλητές αναψυκτικών σύντομα θα έχουμε και αυτόματους πωλητές μικρών ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Μια κινεζική εταιρεία σχεδιάζει τη δημιουργία εκατοντάδων γκαράζ, τα οποία θα μοιάζουν περισσότερο με γιγαντιαίους αυτόματους πωλητές, με μικρά ηλεκτροκίνητα οχήματα κατάλληλα για βόλτες στην πόλη.

Δύο τέτοια γκαράζ έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους για την ενοικίαση ποδηλάτων, ενώ άλλα 18 αναμένεται να κατασκευαστούν σε Πεκίνο και Σαγκάη. Το επόμενο στάδιο είναι η δημιουργία αντίστοιχων γκαράζ όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκεφθούν και να παραλάβουν ένα μίνι ηλεκτροκίνητο Kandi προς μόλις 2,5 ευρώ την ώρα.

Εκμεταλλευόμενος το κυβερνητικό πρόγραμμα παροχής κινήτρων με στόχο την ταχύτερη διείσδυση των ηλεκτροκίνητων σε μια χώρα, όπου η ατμοσφαιρική ρύπανση εκτοξεύεται συχνά σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα, ο όμιλος σχεδιάζει την κατασκευή 750 τέτοιων σταθμών παραλαβής, τα οποία θα εξοπλιστούν με 100.000 οχήματα.

Ο δήμος του Χανγκζού ανέθεσε το Νοέμβριο του 2012 στην Kandi Technologies να της προμηθεύσει με μακροχρόνια μίσθωση 20.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα. Άλλες εταιρείες ανέλαβαν την τοποθέτηση σταθμών φόρτισης και ανταλλαγής μπαταριών, που θα χρηματοδοτηθούν από τον τοπικό πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτός με τη σειρά του ευελπιστεί σε ενίσχυση του δικτύου με την αμφίδρομη ροή ισχύος (από το δίκτυο ηλεκτροδότησης προς το όχημα και από το όχημα προς το δίκτυο).

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων