Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Αχ Στρατηγέ μου…!

Στους αρχαίους ελληνικούς χρόνους όλα τα βασίλεια της Ελλάδας πήραν τις Θάλασσες και επί δέκα χρόνια πολεμούσαν για τα μάτια της Ωραίας Ελένης. O σοφός λαός λέει την παροιμία «το μ…. σέρνει καράβι».

Την ίδια στιγμή η άποψη ότι μια χώρα για να είναι σοβαρή και να έχει επιτυχίες, θα πρέπει πάνω από όλα να έχει σοβαρές και επιθετικές υπηρεσίες πληροφοριών έχει επιβεβαιωθεί άπειρες φορές.

Οι σοβαρές υπηρεσίες αντικατασκοπίας άλλωστε, πρώτα και πάνω από όλα, παρακολουθούν τα ίδια τους τα στελέχη, για να έχουν τον κώλο τους καλυμμένο. Η CIA και το FBI, τις μεγαλύτερες ξεφτίλες στην ιστορία τους τις έχουν πάθει από προδότες δικούς τους και όχι από επιτυχίες αντίπαλων μυστικών υπηρεσιών.

Και στον κινηματογράφο, η Αχίλλειος Πτέρνα του κατά τα άλλα αλεξίσφαιρου Τζέημς Μπόντ, είναι τι άλλο από το κορμί μιας γυναίκας.

Πυρ, Γυνή και Θάνατος λοιπόν.

Παρόλα αυτά ακόμη και Διευθυντής της CIA, διάσημος πρώην Στρατηγός, για τον οποίο όλο το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ, από Πρόεδρο μέχρι κάτω, έσταζε μέλι, Ντέηβιντ Πετρέους, δεν γλύτωσε από το πυρηνικό όπλο που ακούει στο όνομα γυναικείο αιδοίο.

Η πουριτανική κοινωνία των ΗΠΑ, που πίσω από τις κλειστές πόρτες ξεσκίζεται και στη βιτρίνα είναι οικογενειακές αρχές και ηθική, τον έφαγε από την πανίσχυρη θέση του για το απίστευτο έγκλημα ότι ενέδωσε στις σεξουαλικές ικανότητες της τούμπανο όπως λέει και ο λαός, Πώλα Μπρόντγουελ.

Καλά ρε παιδία τι έκανε ο άνθρωπος, την ένταση του γραφείου και το βάρος των ευθυνών εκτόνωνε. Οι διαταγές που έχει υπογράψει για μυστικές επιχειρήσεις ανά όλη την υφήλιο μπορεί να έχουν κοστίσει και ανθρώπινες ζωές, η Πώλα τους πείραξε.
Έλεος!!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων