Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Α. Αλαβάνος: «Η Χρυσή Αυγή στην πολιτική ζωή οδηγεί σε πρόβλημα στη Θράκη και διαμελισμό της χώρα. Μεγάλες ευθύνες των κομμάτων»

Σε σημερινή συνέντευξή του στην εκπομπή «Γιάφκα» με τον Σπ. Χαριτάτο, στον Ρ/Σ ALPHA 98,9, ο Αλ. Αλαβάνος ανάφερε:

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης για τις διασυνδέσεις με τη Χρυσή Αυγή είναι μεγάλες.

Τα κοινοβουλευτικά κόμματα αντιμετωπίζουν τη Χρυσή Αυγή εντελώς επιπόλαια, ψηφοθηρικά με μόνο στόχο ποιος θα κληρονομήσει τις ψήφους της και ποιος θα κάνει μεγαλύτερη ζημιά στον άλλο. Κι έχουν καταφέρει τελικά να της δίνουν τη δυνατότητα να ρυθμίζει την ημερήσια διάταξη της πολιτικής ζωής και να πρωταγωνιστεί πολιτικά, όπως βλέπουμε αυτές τις μέρες.

Η Χρυσή Αυγή, σε περίπτωση που έχει πολιτικό βάρος στις υποθέσεις της χώρας μας, είναι πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος από ότι φαντάζονται πολύ.

HTML tutorial

Η Χρυσή Αυγή είναι κίνδυνος όχι μόνο για τη δημοκρατία, αλλά μπορεί να προκαλέσει τον διαμελισμό της χώρας. Και εννοώ συγκεκριμένα τη Θράκη.

Ας δούμε τα γεγονότα στην Ουκρανία. Η κυριαρχία του ναζιστικού «Δεξιού Τομέα» στους δρόμους του Κιέβου κι ακόμα περισσότερο η συμμετοχή του στην κυβέρνηση προκάλεσε τον διαμελισμό της Ουκρανίας, την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία. Και δεν ήταν μόνο πρόσχημα, ήταν και πραγματικό πρόβλημα.

Έχουμε και τη δική μας πικρή εμπειρία. Ας μη ξεχνάμε την ομάδα των εθνικιστών – φασιστών του Σαμψών που οδήγησε στην εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και στην κατοχή του μισού νησιού μέχρι και σήμερα από τον τουρκικό στρατό.

Αν η βία ενάντια στους «μη Έλληνες» μεταφερθεί και στη Θράκη, ενάντια σε άτομα της μειονότητας, μπορεί να φαντασθεί κανείς την τραγική συνέχεια.

Ευθύνη έχουν και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που σήμερα όλα σχεδόν κάνουν τη μεγαλύτερη διαφήμιση στον Κασιδιάρη από κανένα άλλο υποψήφιο δήμαρχο ή περιφερειάρχη σε όλη την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή τα κρίσιμα προβλήματα της ανεργίας, της φτώχειας, της δυστυχίας τίθενται στο περιθώριο».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων