Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

«Βέτο» της Ελλάδας στο κοινό ανακοινωθέν του ΝΑΤΟ για στήριξη στην Τουρκία

«Stop» στο σχέδιο δήλωσης του ΝΑΤΟ για τη στήριξη της Τουρκίας, μετά την επίθεση κατά στρατευμάτων της στο Ιντλίμπ από δυνάμεις του Άσαντ, εξαιτίας της οποίας έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 33 στρατιώτες, έβαλε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Συγκεκριμένα η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας μας στη Συμμαχία, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να έλαβε την εντολή από τον Υπουργό Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου (NAC), να μη συμφωνήσει στην υιοθέτηση κειμένου υπέρ της Τουρκίας στην οποίο δεν αναφέρεται η ελληνική θέση για την τήρηση της Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας για το μεταναστευτικό -προσφυγικό, η οποία συμφωνήθηκε τον Μάρτιο του 2016.

Είναι προφανές ότι η Αθήνα συνδέει ευθέως την όποια στήριξη στην Τουρκία σε συμμαχικό επίπεδο από τη στάση της Τουρκίας στο μεταναστευτικό, όπου η προκλητική της συμπεριφορά σήμερα με την απροκάλυπτη προώθηση μεταναστών στα σύνορα με την Ελλάδα ξεπέρασε κάθε όριο.

Αντίθετη με την ελληνική θέση ήταν σύμφωνα με πληροφορίες Μ. Βρετανία, Γερμανία και ΗΠΑ, που επεδίωκαν μία πάση θυσία δήλωση στήριξης της Τουρκίας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων