Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Βενιζέλος: Δεν θα πάω στον Σαμαρά, θα πάω στον Παπούλια

Στην άποψη ότι το ζήτημα της κυβερνητικής συνοχής και της ίδιας της ύπαρξης της κυβέρνησης ενδέχεται να προκύψει την επομένη των εκλογών εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπομπή του Alpha.

«Θα έχουμε πολιτική κρίση εάν βγείτε εσείς όλοι στα κανάλια στις 25 Μαΐου το βράδυ και λέτε ότι “έχουμε πολιτική κρίση”. Τόσο απλά. Εγώ δεν είμαι μόνος μου, είμαι μέσα σε μια συζήτηση δημόσια», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

«Αν λοιπόν βγει η αντιπολίτευση, βγουν οι δημοσκόποι, βγουν οι έγκυροι δημοσιογράφοι, όπως εσείς, και λένε όλοι”’μα εδώ ηττήθηκε η κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ, η Ελιά, η ΝΔ, δεν έχετε νομιμοποίηση, υπάρχει πρόβλημα, νίκη των δυνάμεων της αντιπολίτευσης”, πώς ο βουλευτής μας, ο οποίος σηκώνει ένα τεράστιο βάρος θα πάει στη Βουλή μετά να ψηφίσει τις δύσκολες αποφάσεις και οι άλλοι να κάνουν εύκολη κριτική, ενώ η Ελλάδα τώρα πρέπει να αγωνιστεί για να βγει οριστικά από την κρίση, να έρθουν οι επενδύσεις, να ανοίξουν οι δουλειές; Εδώ είναι μια επιλογή, ο κόσμος θα μας πει τι θέλει. Τζάμπα δεν υπάρχει», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την κυβέρνηση κι εάν ο ίδιος θα το πει στον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι θα πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Δεν θα πω στον κ. Σαμαρά, θα το πω στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διότι εδώ πρέπει να ξαναενωθεί το έθνος κι όλοι να έρθουν προ των ευθυνών τους. Εδώ το έθνος είναι διχασμένο σε μια βάση τεχνητή, ξεπερασμένη και επικίνδυνη», υπογράμμισε.

«Έχουμε βρει την ευκολία τώρα, είμαστε τα θύματα εμείς που κάνουμε τη σκληρή πολιτική με κόστος και οι άλλοι είναι αντιμνημονιακοί, χαλαροί. Γιατί το βάρος της ευθύνης της χώρας το έχει το ΠΑΣΟΚ ιστορικά και δεν το έχει η ΝΔ; Γιατί δεν το έχουμε όλα τα κόμματα που κυβερνήσαμε;», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι συνταγματικά νόμιμη, γιατί έχει την πλειοψηφία της Βουλής μέχρι τον Ιούνιο του 2016.

«Όμως, εκτός από τη νομιμότητα, υπάρχει και η νομιμοποίηση που είναι μια πολιτική έννοια. Πρέπει να σε στηρίζει ο κόσμος, πρέπει να έχεις ένα ηθικό δικαίωμα να κάνεις αυτά που κάνεις. Αν λοιπόν αυτό διαταραχθεί, δεν μπορείς να κυβερνήσεις», υποστήριξε.

«Κατ” αρχάς ψυχολογικά οι βουλευτές μας δε θα μπορούν να στηρίξουν τα νομοσχέδια, δεν θα μπορεί να λειτουργήσει η κυβέρνηση, θα υπάρχει μια συνεχής αμφισβήτηση. Θα είναι η αντιπολίτευση ανεβασμένη στα έδρανα και στα κάγκελα και στα κεραμίδια», σημείωσε.

«Λοιπόν, ο κόσμος πρέπει να κάνει μια επιλογή. Θέλουμε μια σταθερή κατάσταση και μια σταθερή κυβέρνηση, ή θέλουμε μια περιδίνηση», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε την ηγεσία του κόμματός του «μανδύα του Νέσσου», υπογραμμίζοντας ότι «η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι καθήκον, πιστεύετε ότι είναι απόλαυση; Εγώ αποδέχτηκα τη θέση αυτή, η οποία είναι άκρως τιμητική, επειδή είπαν «υπάρχει διαθεσιμότητα»; Δεν υπήρξε άλλη υποψηφιότητα, όπως ξέρετε».

Ερωτηθείς για τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει να φέρει πίσω στον κόσμο που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι θα πει την αλήθεια.

«Λέγοντάς τους την αλήθεια. Οι άνθρωποι αυτοί είναι δικοί μας άνθρωποι. Το ΠΑΣΟΚ είναι παντού. Βλέπετε τι γίνεται με το ΠΑΣΟΚ στους δήμους και τις περιφέρειες; Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα πάρει κανέναν μεγάλο δήμο και καμία περιφέρεια. Έχει καμία παρουσία άλλο κόμμα από αυτά στα οποία αναφέρεστε στους δήμους και στις περιφέρειες, στα συνδικάτα, στα σωματεία, στα επιμελητήρια, τους επιστημονικούς συλλόγους;», τόνισε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων