Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Βιοκλιματικά έργα σε Δήμους

Δημόσιες επενδύσεις της τάξης των 21.337.961,93 ευρώ, οι οποίες αναμένεται να δημιουργήσουν 405 θέσεις εργασίας, για έξι έργα βιοκλιματικών αναβαθμίσεων φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, προωθεί το ΥΠΕΚΑ, με αποφάσεις του υπουργού Γιάννη Μανιάτη. Η υλοποίηση των έργων ξεκινά εντός του 2013, ενώ αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2015.

Πρόκειται για έργα που αφορούν στους δήμους Ήλιδας, Ρεθύμνου, Τανάγρας, Χαλκιδέων, Μοσχάτου-Ταύρου, καθώς και στο ΤΕΙ Πειραιά.

Ειδικότερα, στον δήμο Ήλιδας υλοποιείται η ανάπλαση και βιοκλιματική αναβάθμιση του κέντρου της Αμαλιάδας, ενώ στο Ρέθυμνο βιοκλιματικές αναβαθμίσεις θα γίνουν σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους του δήμου, καθώς και στο παραλιακό μέτωπο.

Αντίστοιχες βιοκλιματικές αναβαθμίσεις πρόκειται να υλοποιηθούν στα Οινόφυτα, στον δήμο της Χαλκίδας, καθώς και στους ανοιχτούς χώρους του ΤΕΙ Πειραιά, ενώ στον δήμο Μοσχάτου-Ταύρου πρόκειται να γίνει μικροκλιματική αξιολόγηση και βιοκλιματική βελτιστοποίηση, καθώς επίσης και μερική ανάπλαση, οδών και λοιπών κοινόχρηστων χώρων του βορειοανατολικού τμήματος του δήμου.

HTML tutorial

Επισημαίνεται επίσης, ότι όλα τα έργα δίνουν βαρύτητα στην εύκολη προσβασιμότητα σε άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένους και παιδιά.

Τα έργα εντάσσονται στο πρόγραμμα «Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοιχτών Χώρων», τα οποία χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013 (ΕΠΠΕΡΑΑ).

Οι δημοτικές εκλογές έρχονται, αλλά έστω κι έτσι ας κινηθεί κάτι στον τομέα των κατασκευών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων