Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Βοσκός έκανε 14 φορές το ίδιο… λάθος και τώρα θα πληρώσει 7.000 €

Δεκατέσσερις παραβάσεις μέσα σε δύο μήνες βεβαιώθηκαν σε βάρος ενός βοσκού από την Ξάνθη και τώρα καλείται να πληρώσει για την κάθε μία από αυτές 501,20 ευρώ.

Ο βοσκός θα καταβάλει το πρόστιμο των 7.016 ευρώ στο Δήμο Ξάνθης, καθώς εντοπίστηκε να βόσκει αυθαίρετα το κοπάδι του στις βοσκές της Δημοτικής Κοινότητας Ευμοίρου κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το thrakitoday.com, σε βάρος του βοσκού «κόπηκε» το πρόστιμο των 7.016, διότι εισήγαγε αυθαίρετα 433 αίγες στις εκτάσεις του δήμου και σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία πρέπει να καταβάλει το τσουχτερό πρόστιμο.

Αρχικά του θέματος επιλήφθηκε η Τοπική Κοινότητα Ευμοίρου, ενώ ακολούθως η υπόθεση έφτασε στο Δήμο Ξάνθης, ο οποίος πλέον εκτός από την επιβολή του προστίμου ανέλαβε και την υλοποίηση των απαραίτητων ενεργειών για την απομάκρυνση του βοσκού από την περιοχή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιβάλλονται αντίστοιχα πρόστιμα για αυθαίρετη βοσκή στην περιοχή της Ξάνθης, μιας και αρκετά συχνά εντοπίζονται κτηνοτρόφοι που χωρίς την έκδοση των απαιτούμενων αδειών κάνουν χρήση δημοτικών εκτάσεων βοσκής.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων