Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2021

Βραβείο Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας για το «Ημερολόγιο απιστίας»

Το βιβλίο του Αιμίλιου Σολωμού με τίτλο «Ημερολόγιο απιστίας» θα τιμηθεί με το βραβείο Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας 2013, σε τελετή η οποία θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 26 Νοεμβρίου. Η ανακοίνωση της επικείμενης βράβευσης έγινε από την Ανδρούλλα Βασιλείου, Επίτροπο Παιδείας, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της Ε.Ε., στην έκθεση βιβλίου «Gothenburg».

Το βραβείο θα λάβουν 12 συγγραφείς από ισάριθμες χώρες (Βέλγιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κύπρο, Λουξεμβούργο, Εσθονία, Γερμανία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ισπανία, Δανία, Φινλανδία και FYROM) και σκοπός είναι να προβληθεί ο πλούτος της σύγχρονης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας στον τομέα της πεζογραφίας και να διευκολυνθεί ο πολιτισμικός διάλογος προκαλώντας το ενδιαφέρον των αναγνωστών στην Ευρώπη για τα βραβευμένα έργα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βραβείο χρηματοδοτείται από το Πολιτιστικό Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνοδεύεται από χρηματικό ποσό και δίνει την ευκαιρία στο βραβευμένο βιβλίο να μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες.

Ο Αιμίλιος Σολωμού γεννήθηκε το 1971. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία. Έχει εκδώσει τρία πεζογραφήματα: Το Σκιάχτρο (2000), Ώσπερ στρουθίον, τάχος επέτασας (2003), Ένα τσεκούρι στα χέρια σου (2007). Για το τελευταίο βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος της Κύπρου. Το «Ημερολόγιο απιστίας» είναι η ιστορία ενός αρχαιολόγου που υποχρεώνεται να πραγματοποιήσει μια διαφορετική ανασκαφή, μια ανασκαφή στα ενδότερα της ψυχής του. Ένα μυθιστόρημα για το χρόνο, τη φθορά, τη μνήμη, τον έρωτα και την απιστία, που ακροβατεί ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων