Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Βρετανία: Αίτηση για την πρώτη τράπεζα κρυπτονομισμάτων

Αίτηση για να γίνει η πρώτη τράπεζα κρυπτονομισμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου υπέβαλε βρετανική startup, κάτι που αποτελεί την πρώτη σοβαρή δοκιμασία των ρυθμιστικών Αρχών της χώρας σε σχέση με τα ψηφιακά νομίσματα, την ώρα που οι ανησυχίες για το οικονομικό έγκλημα βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.

Οι εταιρείες που χειρίζονται τα κρυπτονομίσματα, όπως το bitcoin και εκείνες που παρέχουν υπηρεσίες σε χρήστες και κατόχους τέτοιων νομισμάτων, έχουν διατηρήσει διατηρήσουν τις σχέσεις τους με τις συστημικές τράπεζες λόγω των αντιληπτών δεσμών τους με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και άλλες μορφές εγκλήματος.

Ωστόσο, η DAG Global, η οποία ιδρύθηκε το 2018 με έδρα το Λονδίνο, δήλωσε ότι θα υποβάλει ξανά την αίτησή της για τραπεζική άδεια τον επόμενο μήνα, με σκοπό την παροχή τραπεζικών λογαριασμών για επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων από το 2021.
«Υπάρχει έλλειμμα στην κατανόηση αλλά και σημαντικός κίνδυνος αναφορικά με την φήμη, ο οποίος έχει κρατήσει μακριά τους επενδυτές (από τα κρυπτονομίσματα). Πιστεύουμε ότι ο συγκεκριμένος τομέας μπορεί να καταστεί πιο καθαρός απ’ ό,τι τα παραδοσιακά χρηματοοικονομικά», δήλωσε ο Sean Kiernan, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.

Όπως τόνισε στους Financial Times, δεδομένου ότι η τράπεζα υπέβαλε μια πρώτη αίτηση τον περασμένο Μάιο, είχε πραγματοποιήσει αρκετούς κύκλους «εποικοδομητικού διαλόγου» με τις ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Μέχρι στιγμής, οι ρυθμιστικές αρχές δεν έχουν θέσει κόκκινες γραμμές», πρόσθεσε εννοώντας ότι ο διάλογος συνεχίζεται και μένουν ανοιχτά παραθυράκια ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Οι προσπάθειες της DAG για εξασφάλιση άδειας έχουν ήδη διαρκέσει περισσότερο από το αναμενόμενο. Η εταιρεία είχε αρχικό στόχο να ξεκινήσει τις εργασίες της εντός του 2019, αλλά είναι μία από τις πολλές πιθανές τράπεζες που έχουν σημειώσει καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές έχουν αυξήσει τον έλεγχο για τα νέα αυτά επιχειρηματικά μοντέλα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων