Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Βloomberg: Για “κλαμπ αγοριών” που αποκαλεί τις γυναίκες “χαζογκόμενες” κατηγορείται η Goldman

Ως ένα “κλαμπ αγοριών”, όπου το αλκοόλ ρέει άφθονο και οι επισκέψεις στα στριπτιζάδικα είναι σε ημερήσια διάταξη, περιγράφουν το εργασιακό περιβάλλον της Goldman Sachs πρώην εργαζόμενες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, δύο πρώην υπάλληλοι ζήτησαν από ομοσπονδιακό δικαστή στο Μανχάταν να τους επιτρέψει να μηνύσουν την αμερικανική επενδυτική τράπεζα για λογαριασμό νυν και πρώην γυναικών- συνεργατών και αντιπροέδρων. Οι κατηγορίες τους στηρίζονται σε καταθέσεις γυναικών, που έχουν εργαστεί στο παρελθόν στην Goldman, σε στατιστικά στοιχεία, στα κέρδη και τις προαγωγές που παρέχει η εταιρεία.

“Οι γυναίκες περιγράφουν μία ατμόσφαιρα, τύπου “κλαμπ αγοριών”, όπου γίνεται άμετρη κατανάλωση αλκοόλ και οι γυναίκες είτε γίνονται θύματα διάκρισης των δύο φύλων είτε αγνοούνται”, αναφέρεται στην αγωγή.

Η Cristina Chen-Oster και η Shanna Orlich μήνυσαν για πρώτη φορά την Goldman το 2010. Τώρα, προσπαθούν να διευρύνουν την αγωγή, συμπεριλαμβάνοντας διακρίσεις εις βάρος των γυναικών που χρονολογούνται πριν από μία δεκαετία. Εάν το δικαστήριο εγκρίνει το αίτημά τους και τους επιτραπεί να κινηθούν μέσω μαζικής αγωγής τότε αυξάνεται ο κίνδυνος καταδίκης για την Goldman.

Στην αγωγή, που είχαν καταθέσει το 2010, οι δύο γυναίκες ζητούσαν την επιδίκαση αποζημίωσης και δικαστική εντολή που θα απαιτεί από την τράπεζα να αποκαταστήσει την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων στην εταιρεία.

Οι γυναίκες αντιπρόεδροι κερδίζουν 21% λιγότερα σε σχέση με τους άνδρες και οι συνεργάτιδες 8% λιγότερα, όπως ισχυρίζονται οι Chen-Oster και Orlich. Περίπου 23% λιγότερες αντιπρόεδροι προήχθησαν σε εκτελεστικές διευθύντριες σε σχέση με τους άνδρες συναδέλφους τους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img