Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Γιατί η Όλγα Κεφαλογιάννη είπε όχι στο Δ. Αθηναίων

Το ασφυκτικό πρέσινγκ αρχικά των συνεργατών του πρωθυπουργού και στη συνέχεια και του ίδιου τουΑντώνη Σαμαρά προς την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη να είναι υποψήφια της ΝΔ στο Δήμο Αθηναίων, δεν είχε αίσιο τέλος για το Μέγαρο Μαξίμου. Η υπουργός Τουρισμού αν και έδειχνε με βάση τις έως τότε δημοσκοπήσεις ως το απόλυτο φαβορί, τελικώς αρνήθηκε.

Κάποιοι τότε είπαν ότι δεν ήθελε να αφήσει την κεντρική πολιτική σκηνή για την Αυτοδιοίκηση. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, αυτό είναι αληθές μόνο ως προς το δεύτερο σκέλος του.

Γιατί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις συζητήσεις που έγιναν η κ. Κεφαλογιάννη κατέστησε μεν σαφές ότι δεν θέλει να μετακινηθεί στην Αυτοδιοίκηση, προσέθεσε, δε, θα μπορούσε να εγκαταλείψει την ελληνική κεντρική πολιτική σκηνή αλλά για την ευρωπαϊκή.

Ήταν τον περασμένο Ιανουάριο όταν ακόμη έπαιζε το σενάριο της Ντόρας Μπακογιάννη για διάδοχο της Μαρίας Δαμανάκη στη θέση της Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στη συνέχεια έπαιξε και το σενάριο του νυν υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Ωστόσο, το (μυστικό) φαβορί εξ αρχής ήταν η υπουργός Τουρισμού αλλά φαίνεται ότι η τελική απόφαση του πρωθυπουργού ελήφθη πριν από μερικές ημέρες. Έτσι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η κ. Κεφαλογιάννη αναμένεται να μετακομίσει στις Βρυξέλλες στη θέση της νυν Επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη.

HTML tutorial

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων