Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Γιατί οι δίγλωσσοι είναι πιο έξυπνοι

Κι αν σας λέγαμε ότι ο τρόπος για να αποφύγετε την άνοια, να ενισχύσετε τις γνωστικές σας δεξιότητες και να αυξήσετε τη νοημοσύνη σας είναι να μάθετε μια δεύτερη γλώσσα;

Ακούγεται κάτι εύκολο αφού οι περισσότεροι θα ήθελαν ούτως ή άλλως να μιλούν μια δεύτερη γλώσσα. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναγνωρίζουν τα πολλά οφέλη της εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας: Μπορούν να ταξιδέψουν σε ξένες χώρες και να αισθάνονται άνετα, να είναι πιο παραγωγικοί και πιο ανταγωνιστικοί στη σημερινή αγορά εργασίας, και να γνωρίσουν ξένους πολιτισμούς.

Αλλά τώρα, μια σειρά από πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η δίγλωσση εμπειρία βελτιώνει τη λεγόμενη εκτελεστική λειτουργία του εγκεφάλου – ένα σύστημα χειρισμού των διαδικασιών που χρησιμοποιούμε για το σχεδιασμό, την επίλυση προβλημάτων και την εκτέλεση διάφορων διανοητικά απαιτητικών εργασιών.

Αυτές οι διαδικασίες περιλαμβάνουν τη δυνατότητα να αγνοούμε τους περισπασμούς και να μένουμε συγκεντρωμένοι, συγκρατώντας πληροφορίες στο μυαλό – όπως θυμόμαστε μια σειρά από οδηγίες κατά την οδήγηση.

Πόσο μάλλον που με τις νέες μεθόδους εκμάθησης, μπορείτε να μάθετε μια νέα γλώσσα χωρίς τις ατέλειωτες επαναλήψεις, εργασίες και απομνημόνευση. Η μέθοδος Pimsleur εκπαιδεύει τους ανθρώπους, ώστε να αρχίσουν να μιλούν μια νέα γλώσσα μέσα σε μόλις 10 ημέρες! Είναι τόσο αποτελεσματική που μέχρι και το FBI τη χρησιμοποιεί!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων