Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Για τα κομματικά σποτάκια που έχω δει…

Σχολιάζει η νομικός Φιλοθέη Βαρσαμή

1. ΝΔ. Έβαλε στο διαφημιστικό της κομμένες δηλώσεις του Ομπάμα που κατέληγαν “οι Έλληνες θα δουν φως στο τουνελ” ενώ η πλήρης δήλωση έλεγε “πιστεύω ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να λάβει τα σκληρά μέτρα που απαιτούνται ώστε οι Έλληνες να δουν φως στο τούνελ”.

Ο λαός ξεχνά τι σημαίνει δεξιά, αλλά η μονταζιέρα της Συγγρού είναι εδώ για να του το θυμίζει. Η διαφήμιση αποσύρθηκε στα μουγγά και πήγε στο ράφι με τα υπόλοιπα θέματα που τους φορέσαν σιγαστήρα, δίπλα ακριβώς στον Μπαλτάκο.

2. Ελιά. Δεν έλαβε κρατική χρηματοδότηση, έλαβε αντ αυτής και για λογαριασμό της το κατάχρεο πασοκ. Θεωρητικά έχει εκχωρηθεί αυτό το ποσό προκαταβολικά για τα (απλήρωτα, κατά Μπαρόζο) δάνειά του στις τράπεζες, παρά την εκχώρηση, όμως, η Ελιά βρηκε τα δίφραγκα να φτιάξει σποτ. Αν δεν μιλάγαμε το ΠΑΣΟΚ (Ελιά) αλλά για οποιονδήποτε άλλο, οι τράπεζες θα του είχαν κατασχέσει ακόμα και τον τηλεοπτικό του χρόνο και αντί προεκλογικού σποτ θα παίζανε τραπεζικές διαφημίσεις. Αλλά είναι το ΠΑΣΟΚ…

Στο σημείο της διαφήμισης που αναφέρεται ότι το ΠΑΣΟΚ έλαβε το 2010-2014 μέτρα προστασίας των εργαζομένων και διασφάλισε 200.000 θέσεις εργασίας, αυτοαναφλέγονται οι αποκωδικοποιητές.

3. ΣΥΡΙΖΑ. Μου άρεσε η διαφήμιση με το μουσικό σύνολο της κλεισμένης ερτ να τραγουδά τον εθνικό ύμνο και τα μέλη του να δακρύζουν. Βρίσκω όμως τρομερά άστοχο το “πρώτη φορά αριστερά”. Στο αριστερό κοινό που έχει κλειδώσει συριζα δεν προσθέτει κάτι, το κκε δεν το συγκινεί, το αντιδραστικό, όμως κέντρο-ex κεντροδεξιά που θα μπορούσε να τους ψηφίσει από απογοήτευση ή για καταψηφιση των κυβερνητικών επιλογών, το τσιγκλάει λάθος.

4. Ποτάμι. Πολύ καλή διαφήμιση αλλά για άλλο προιόν. Για προφυλακτικά, για ξυραφάκια bic ή για την alfa romeo giulietta, επιτυχημένη (τη δεκαετία του ’90). Για πολιτικό χώρο, απλά τραγική. Ενδεικτική του γεγονότος ότι φεύγει ο δημοσιογράφος από το Κλικ, αλλά δε φεύγει το Κλικ από τον δημοσιογράφο.

5. Ανεξ.Ελ.: Ξεκινάει με τον πτδ και τη Μπενάκη γιατί (νομίζω) ακόμα φυσάν και δεν κρυώνει τη δημοσιοποίηση του non paper από την προεδρεία. Κατά τα λοιπά, οκ. Δεν αξιοποίησαν όμως το σποτ (ομολογία) του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τους αεροψεκασμούς κατά της λύσσας (ναι καλά! Μόνο κατά της λύσσας;; Τέρενς, τους λείπεις) και αυτό τους το χρεώνω.

6. ΧΑ. Εκεί που φύτρωνε φλισκούνι και άγρια Μέγκα, έκει που κατουρούσε ο παππάς τις εξώπορτες, τώρα παίζουν τα χρυσαυγίτικα σποτάκια και γελάνε τα τσιμέντα. Νταξ, ίσως δε γίνεται αλλιώς λόγω νόμου, αλλά ο Μιχαλολιάκος σε ντελίριο από τη συχνότητα του Μέγκα είναι ιατρικώς ενδιαφέρουσα. Στο σημείο αυτό δυο οξείες για την αντίφαση του συστήματος στο θέμα της χα: επειδή τη θεωρούν εγκληματική οργάνωση της προφυλακίζουν τα βασικά στελέχη και της κόβουν την κρατική χρηματοδότηση από τη μία. Αν και τη θεωρούν εγκληματική οργάνωση, της επιτρέπουν να συμμετέχει στις εκλογές και να διαφημίζεται από τις συχνότητες που το κράτος παραχωρεί σε ιδιωτικά κανάλια από την άλλη. Ενα κράτος σε διπολική διαταραχή.

7. ΔΗΜΑΡ. Ναι (μου άρεσε αν και είναι ευχολόγιο). Ίσως (τους ψηφίσω). Όχι (δεν αστειεύομαι).

8. ΚΚΕ. Δεν το είδα. Αλλά: Αλέκα σε αγαπάμε, μας λείπεις

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων