Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Γυμνάστε με παιχνίδι τον … εγκέφαλό σας !

Πολλοί άνθρωποι επικεντρώνονται στην φυσική κατάσταση, αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι μπορούν να εκγυμνάσουν και τον εγκέφαλο. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να ασκήσετε το μυαλό σας τόσο συχνά όσο και τους κοιλιακούς σας – και τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ιδιαίτερα θετικά.

Είναι χρήσιμο να αντιμετωπίζουμε τον εγκέφαλο όπως ένα μυ. Για να ενισχύσετε το μυαλό σας, δεν αρκεί απλώς να επαναλαμβάνετε τις ίδιες ασκήσεις ξανά και ξανά. Μόλις καταφέρετε τις εύκολες ασκήσεις, θα πρέπει να προχωρήσετε σε δυσκολότερες, προκειμένου να πιέσετε τον εγκέφαλο, όπως κάνετε και με τους μυς σας, σε ένα νέο επίπεδο.

Αυτό βασίζεται στην έμφυτη νευροπλαστικότητα του εγκεφάλου, ή την ικανότητά του να ενισχύεται και να αλλάζει σε μια προσπάθεια να απαντήσει στις νέες προκλήσεις. Με άλλα λόγια, τα σωστά είδη ασκήσεων μπορούν να αλλάξουν τον εγκέφαλο.

Οι επιστήμονες κάποτε πίστευαν ότι οι πνευματικές ικανότητες καθορίστηκαν στην ενήλικη ζωή. Πρόσφατα όμως μελέτες για τη νευροπλαστικότητα έχουν δείξει ακριβώς το αντίθετο και εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν υιοθετήσει τη νέα πρακτική εκπαίδευσης του εγκεφάλου.

Η πιο δημοφιλής πρακτική εκπαίδευσης του εγκεφάλου γίνεται από την εταιρία Lumosity, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η οποία απασχολεί μια ομάδα αξιόλογων νευροεπιστήμονων.

Συνειδητοποιώντας ότι οι εγκέφαλοι χρειάζονται περισσότερο εξελιγμένα προγράμματα και καθοδήγηση για να ενισχύονται και να αλλάζουν, οι επιστήμονες της Lumosity εργάζονται με μια έμπειρη ομάδα από σχεδιαστές παιχνιδιών. Μαζί έχουν αναπτύξει μια σειρά από διασκεδαστικά, αποτελεσματικά online προγράμματα εκπαίδευσης του εγκεφάλου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων