Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Γυμνόστηθη ισπανική διαμαρτυρία!

Τρεις γυναίκες, μέλη της φεμινιστικής οργάνωσης Femen, διέκοψαν την Τετάρτη τη συνεδρίαση του ισπανικού Κοινοβουλίου διαμαρτυρόμενες γυμνόστηθες για το σχέδιο της συντηρητικής κυβέρνησης να περιορίσει το δικαίωμα στην άμβλωση.

Οι ακτιβίστριες μπήκαν στην αίθουσα κατά τη διάρκεια ομιλίας του υπουργού Δικαιοσύνης Αλμπέρτο Ρουίθ-Γκαγιαρντόν και φώναζαν «Η άμβλωση είναι ιερή», μέχρι που οι αστυνομικοί φρουροί τις οδήγησαν εκτός του Κοινοβουλίου.

Ο Ισπανός υπουργός Δικαιοσύνης αντιτίθεται στην άμβλωση πριν από την 14η εβδομάδα της εγκυμοσύνης και θεωρεί ότι πρέπει να επιτρέπεται μόνο όταν κρίνεται απαραίτητη λόγω επικινδυνότητας για την υγεία της μητέρας ή του εμβρύου.

Οι ακτιβίστριες της Femen είναι γνωστές για τις γυμνόστηθες διαμαρτυρίες τους σε διάφορες χώρες του κόσμου, αλλά μέχρι πρόσφατα δεν είχαν ιδιαίτερη δραστηριότητα στην Ισπανία.

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης κατηγόρησαν τις ακτιβίστριες ότι παραβίασαν τους κανόνες της δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο Ρουίθ-Γκαγιαρντόν δήλωσε ότι «αδυνατεί να καταλάβει» το νόημα του συνθήματος που φώναζαν οι ακτιβίστριες. Ενώ ο ηγέτης της Ενωμένης Αριστεράς Κάγιο Λάρα είπε ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν το δικαίωμα «να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην άμβλωση».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων