Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Δένδιας για Brexit: Θα διασφαλίσουμε την καθημερινότητα των Ελλήνων της Βρετανίας

Το Brexit είναι μια ιστορική στιγμή που σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής, αλλά και την απαρχή μιας νέας, και η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη και έτοιμη να συμβάλει στη θεμελίωση μίας ισχυρής μελλοντικής σχέσης.

Αυτό τόνισε σε μήνυμά του στα social media, λίγες ώρες μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, o υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε τους Ελληνες που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και τους υπηκόους του που διαμένουν στην Ελλάδα, «ότι θα προωθήσουμε όλες εκείνες τις απαιτούμενες ρυθμίσεις που θα διασφαλίσουν την καθημερινότητα και την προοπτική τους».

«Εδώ και λίγες ώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι πια μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά για εμάς θα είναι πάντα μια χώρα εταίρος και σύμμαχος, με την οποία μας συνδέουν δεσμοί συμπόρευσης και κοινοί αγώνες για την παγκόσμια ελευθερία» ανέφερε αναλυτικά στην ανάρτησή του στο Twitter, για να επισημάνει στη συνέχεια πως πρόκειται για μια ιστορική στιγμή και πως η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη για το Brexit και έτοιμη να συμβάλει στη θεμελίωση μίας ισχυρής μελλοντικής σχέσης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων