Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

«Δαγκωτό» Μπέρνι Σάντερς ψηφίζουν οι Αμερικανοί στην Αιόβα

«Δαγκωτό» Μπέρνι Σάντερς ψηφίζουν οι Αμερικανοί στην Αιόβα, την πολιτεία που ανοίγει πρώτη την αυλαία των προκριματικών εκλογών στις ΗΠΑ για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Ο πιο αριστερός υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς προηγείται στην πρόθεση ψήφου στις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί στις 3 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας «New York Times», ο Αμερικανός γερουσιαστής κατακτά την πρώτη θέση με ποσοστό 25% ενώ ο μεγαλύτερος εσωκομματικός του υποψήφιος, πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, καταλαμβάνει την τρίτη θέση με ποσοστό 17%.

Ο Πιτ Μπάτιγκιγκ, πρώην δήμαρχος του Σάουθ Μπεντ στην Ιντιάνα και ο πρώτος δηλωμένος ομοφυλόφιλος που διεκδικεί το προεδρικό χρίσμα των ΗΠΑ, έρχεται δεύτερος με ποσοστό 18%.

Ο Μπέρνι Σάντερς, μάλιστα, προωθεί αριστερές πολιτικές, όπως την κατάργηση του ιδιωτικού συστήματος ασφάλισης στον τομέα της υγείας ώστε να εφαρμοστεί το κυβερνητικό πρόγραμμα (Medicare for All) το οποίο αποτελεί κεντρικό πυλώνα της προεκλογικής του εκστρατείας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων