Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Δείτε γιατί οι φθηνοί φορτιστές μπορούν να πιάσουν φωτιά μόνοι τους

Οι γνήσιοι φορτιστές των προϊόντων της Apple είναι αισθητά ακριβότεροι σε σχέση με φορτιστές τρίτων κατασκευαστών, ωστόσο αυτοί οι φορτιστές μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα.

Καταρχάς, να τονιστεί ότι οι φορτιστές όπως και οι μπαταρίες των κινητών, διαχειρίζονται μεγάλες τάσεις (220Volt περίπου στην Ελλάδα), με αποτέλεσμα τα φθηνά και χαμηλότερης ποιότητας κατασκευής ηλεκτρονικά στοιχεία των φθηνών, μη γνήσιων φορτιστούν, να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις τάσεις.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με το e-pcmag.gr, σε ένα φορτιστή iPad τρίτου κατασκευαστή, δεν υπάρχει σωστή μόνωση, με τα ηλεκτρονικά στοιχεία (πυκνωτές, αντιστάσεις κ.λπ.) είναι άτακτα τοποθετημένα, ενώ μερικά μπορεί και να εφάπτονται.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να “χάνονται” αρκετά Volts και να μην τροφοδοτείται σωστά η συσκευή, ενώ η κακή μόνωση μπορεί να προκαλέσει ανάφλεξη του φορτιστή, από τη θερμότητα που διαχέεται στο εσωτερικό του.

Μπορεί να μην είναι όλοι οι φορτιστές τρίτων κατασκευαστών το ίδιο προβληματικοί και “εύφλεκτοι”, ωστόσο οι πολύ φθηνές και ανώνυμες λύσεις (των 3 και 5 δολαρίων) πρέπει να αποφεύγονται.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων