Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Δείτε πόσα χρήματα βγάζουν οι γιατροί

Το ιατρικό δίκτυο Medscape δημοσίευσε νέα έκθεση για το 2014, η οποία περιλαμβάνει στοιχεία για τις αμοιβές των γιατρών ανά ειδικότητα, τις μειώσεις στις ετήσιες αποδοχές των γιατρών και τις διαφορές στις αμοιβές ανδρών και γυναικών στις διάφορες ειδικότητες στις ΗΠΑ.

Το Physician Compensation Report περιλαμβάνει επίσης στοιχεία για το εισόδημα ανά περιοχή. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Στατιστικών Εργασίας (BLS), οι γιατροί που εργάζονται σε επαρχιακές πόλεις απολαμβάνουν μεγαλύτερες απολαβές σε σύγκριση με τους γιατρούς που δραστηριοποιούνται στις μεγάλες πόλεις. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στο μικρότερο ανταγωνισμό μεταξύ ειδικοτήτων.

Στα βορειοδυτικά των ΗΠΑ, οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας βγάζουν κατά μέσο όρο 249.000 δολάρια το χρόνο – περίπου 180.000 ευρώ.

Η νέα έκθεση αναφέρει πως οι δερματολόγοι είναι αυτοί που δηλώνουν πιο ικανοποιημένοι από τις απολαβές τους – 308.000 δολάρια ετησίως. Αντιθέτως, οι περισσότεροι πλαστικοί χειρουργοί δηλώνουν πως θεωρούν την αμοιβή τους αρκετά μικρή, παρ’ όλο που βγάζουν κατά μέσο όρο 321.000 δολάρια ετησίως.

Όπως θα δείτε στο γράφημα του onmed, που ακολουθεί, η Ορθοπαιδική είναι η ειδικότητα με τις υψηλότερες απολαβές (413.000 δολάρια ετησίως) και μάλιστα με διαφορά. Η Καρδιολογία, η Ουρολογία, η Γαστρεντερολογία και η Ακτινολογία συμπληρώνουν το top 5 των ειδικοτήτων με τον υψηλότερο μισθό.

Δείτε πόσα χρήματα βγάζουν οι γιατροί (img)

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων