Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Δείτε τις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο

Για φορολογική εξόντωση των πολιτών από τις μνημονιακές πολιτικές, η οποία θα κορυφωθεί το επόμενο εξάμηνο από την είσπραξη πολλών φόρων (εισοδήματος, Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, τελών κυκλοφορίας οχημάτων, εισφοράς αλληλεγγύης κ.λπ.), κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνει, «τα ποσά είναι τεράστια σε μέγεθος», που σύμφωνα με δημοσιεύματα φτάνουν τα 11 δισ. ευρώ, και «θα πνίξουν κυριολεκτικά μισθωτούς-συνταξιούχους, επαγγελματίες, μικρά και μεσαία εισοδήματα και περιουσίες».

«Αντίδοτο σε όλη αυτή τη κατάσταση, δεν μπορεί να είναι απλά η επέκταση των δόσεων από 12 σε 48 ή ακόμη σε πιο πολλές. Η κοινωνία δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τόσο μεγάλο βάρος, σε διάστημα έξι μηνών, ειδικά σε συνθήκες ύφεσης», υπογραμμίζει και στην συνέχεια προτείνει τα εξής:

1. Την ύπαρξη κατώτατου εισοδήματος κάτω από το οποίο ΔΕΝ θα υπάρχουν διαδικασίες δόσεων, κατασχέσεων, δεσμεύσεων κ.λπ.
2. Τη σύνδεση της μηνιαίας δόσης για χρέη με το μηνιαίο εισόδημα του πολίτη, με προκαθορισμένο ρεαλιστικό ποσοστό.
3. Την διευκόλυνση των επιχειρήσεων, με την «κυκλοφορία» των χρεών από και προς το Δημόσιο, μέσα από τραπεζική διαδικασία.

Όπως σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «είναι προτάσεις που αποδεικνύουν τον ρεαλισμό, την πολιτική φιλοσοφία, αλλά και την κατεύθυνση της συνολικής πολιτικής μας πρότασης, που έχει στόχο τη μεταφορά των φορολογικών βαρών από τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και περιουσίες στα μεγάλα και πολύ μεγάλα, τη δίκαιη κατανομή των φόρων και βεβαίως την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου».

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων