Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Δείτε τι ειπώθηκε στο ντιμπέιτ των τριών υποψήφιων πρυτάνεων του ΑΠΘ

Τις θέσεις και τους στόχους τους σε τέσσερις συγκεκριμένους τομείς – την καθημερινότητα της πανεπιστημιακής ζωής, τα οικονομικά και την διοίκηση, την έρευνα και την εκπαίδευση, την συνεπή άσκηση του λειτουργήματος και τον διάλογο με τα μέλη ΔΕΠ – εξέθεσαν ενώπιον μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, οι τρεις υποψήφιοι πρυτάνεις για τις εκλογές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που θα διεξαχθούν στις 12 Ιουνίου.

Την συζήτηση διοργάνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΑΠΘ (ΕΣΔΕΠ), στην αίθουσα τελετών της Φιλοσοφικής Σχολής, κατά την οποία οι υποψήφιοι καθηγητές, Στέργιος Λογοθετίδης, Περικλής Μήτκας και Ιωάννης Παπαδογιάννης, απάντησαν σε συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσε ο ΕΣΔΕΠ, γύρω από τις τέσσερις κατηγορίες θεμάτων, καθώς και σε μεμονωμένες ερωτήσεις μελών ΔΕΠ που παρακολούθησαν τη συζήτηση.

Όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ.Λογοθετίδης υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός των εργολαβιών καθαριότητας με αυτές της φύλαξης, για την οποία θα πρέπει να υπάρχει η συνεργασία με την πολιτεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων εκτός κάμπους, κάτι που θα συμβάλλει επίσης στην αντιμετώπιση του φαινομένου της διακίνησης ναρκωτικών, αλλά και των παραβάσεων εντός του πανεπιστημίου.

Οι καταλήψεις, όπως είπε, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του ιδρύματος, και ο νόμος θα εφαρμόζεται όπου χρειάζεται, ενώ υπεραμύνθηκε της διαφάνειας στις εργολαβίες και σε όλους τους τομείς λειτουργίας του πανεπιστημίου.

HTML tutorial

Ο κ. Μήτκας μιλώντας για το θέμα της καθαριότητας υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξει καλύτερος προγραμματισμός και να γίνονται πιο προσεχτικά οι προκηρύξεις διαγωνισμών σε συνεργασία με το ελεγκτικό συνέδριο, ώστε να ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις από ενστάσεις, ενώ θα πρέπει να ζητηθεί η συμβολή των υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης, στον οποίο το ΑΠΘ καταβάλλει σημαντικό ποσό δημοτικών τελών. Για την φύλαξη αναφέρθηκε στο σχεδιασμό master plan με τη συνεργασία της πολιτείας.

Οι καταλήψεις και η παραβατική συμπεριφορά θα αντιμετωπίζονται, όπως είπε, με πειθαρχικές κυρώσεις και η διαφάνεια θα είναι το χαρακτηριστικό λειτουργίας του ιδρύματος. Για τα οικονομικά, υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός θα πρέπει να καταρτίζεται εγκαίρως και να συνδιαμορφώνεται με το Συμβούλιο.

Ο κ.Παπαδογιάννης υποστήριξε την τήρηση της νομιμότητας στις συμβάσεις φύλαξης και καθαριότητας, την διαφάνεια στις εργολαβίες, και την αναζήτηση νέων τρόπων πρόσληψης εργαζομένων στις διοικητικές υπηρεσίες. Για την παραβατικότητα πρότεινε την συνδρομή της δημοτικής αστυνομίας σε 24ωρη βάση και την παρέμβαση της αστυνομίας όταν απειλείται η ζωή.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων