Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

«Δεν ιδρώνει τ’ αυτί του Σαμαρά» λένε από το Μαξίμου

Ως πυροτέχνημα της Χρυσής Αυγής αντιμετωπίζει το Μαξίμου τις απειλές Μιχαλολιάκου και των βουλευτών του για παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα, εξέλιξη που θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές.

Ο Αντώνης Σαμαράς πιστεύει ότι ουσιαστικά η Χ Α θέλει να τον …εκφοβίσει για να ατονήσουν οι πρωτοβουλίες κατά της εγκληματικής της δράσης, όμως η αλήθεια είναι ότι “δεν ιδρώνει το αυτί του” του πρωθυπουργού για τους εξής λόγους:

Όπως λένε συνταγματολόγοι δεν θα προκηρυχθούν εκλογές σ όλη την χώρα, δηλαδή γενικές εκλογές, αλλά μόνο στις 15 εκλογικές περιφέρειες που έχουν αναδείξει βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Οι εκλογές στις συγκεκριμένες περιφέρειες θα γίνουν για να βγει ένας μόνο βουλευτής που θα καλύψει το κενό των παραιτηθέντων .

Τις περισσότερες έδρες θα πάρει το πρώτο κόμμα και το Μαξίμου πιστεύει πως θα είναι η ΝΔ, ίσως σε κάποιες και ο ΣΥΡΙΖΑ. Επί της ουσίας, λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο Σαμαράς θα βγει ενισχυμένος από μια τέτοια εκλογική διαδικασία αφού θα μεγαλώσει την κοινοβουλευτική του ομάδα επομένως και την κυβερνητική πλειοψηφία.

Ακόμη, σε ο,τι αφορά το Επικράτειας οι συνταγματολόγοι λένε ότι η έδρα θα δοθεί στο κόμμα που έχει το μεγαλύτερο υπόλοιπο κι αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ. Τέλος, σε αυτήν την φάση θα ήταν έκπληξη οι βουλευτές της ΧΑ να χάσουν την βουλευτική τους ασυλία!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων