Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Διάγγελμα Τραμπ: Καμία απώλεια από τις ιρανικές επιθέσεις- Το Ιράν κάνει πίσω

Μήνυμα προς το Ιράν να σταματήσει, όπως είπε, να χρηματοδοτεί τρομοκράτες και να έχει πυρηνικές βλέψεις έστειλε ο αμερικανός πρόεδρος  Ντόναλντ Τραμπ στο διάγγελμά του από τον Λευκό Οίκο.

“Δεν υπήρξαν θύματα, όλοι οι στρατιώτες μας είναι ασφαλείς και μόνο οι ελάχιστες ζημιές υπέστησαν οι στρατιωτικές μας βάσεις μετά την επίθεση στο Ιράν. Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Το Ιράν φαίνεται πως κάνει πίσω, κάτι που είναι καλό για όλους”  ανέφερε ο κ. Τραμπ.

“Όσο είμαι Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, το Ιράν δεν θα επιτρέπεται ποτέ να έχει πυρηνικό όπλο” ανέφερε σε άλλο σημείο ο Τραμπ, χαρακτηρίζοντας τον ιρανό στρατιωτικό διοικητή Σουλεϊμανί ως “κορυφαίο τρομοκράτη στον κόσμο”.

“Εκπαιδεύτηκε από τρομοκρατικούς στρατούς, συμπεριλαμβανομένης της Χεζμπολάχ, ξεκινώντας τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον πολιτικών στόχων, πυροδότησε αιματηρούς εμφύλιους πολέμους σε ολόκληρη την περιοχή, τραυμάτισε κακόβουλα και δολοφόνησε χιλιάδες αμερικανικά στρατεύματα, τοποθέτησε βόμβες στο δρόμο που διαμελίζουν τα θύματά τους”.

“Οι ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα εξολόθρευσαν έναν αρχιτρομοκράτη, τον Σουλεϊμανί, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα στους τρομοκράτες” τόνισε και πρόσθεσε: “Το Ιράν υπήρξε ο βασικός χρηματοδότης της τρομοκρτίας και η επιδίωξη τους για πυρηνικά αποτελεί απειλή για όλον τον πολιτισμένο κόσμο”.

Ο αμερικανός πρόεδρος γνωστοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν νέες ισχυρές οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν, ενώ ανέφερε ότι θα ζητήσει από το ΝΑΤΟ να εμπλακεί περισσότερο στη Μέση Ανατολή

 “Πρέπει να κάνουμε ένα νέο deal με τον Ιράν. Θα πρέπει να δουλέψουμε μαζί με το Ιράν σε προτεραιότητες όπως η καταπολέμηση του ISIS. Θέλουμε το Ιράν να έχει μέλλον, οι ΗΠΑ είναι έτοιμοι για ειρήνη με όλους όσους την επιθυμούν” κατέληξε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων