Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Διαφοροποίηση Μανιάτη για τον αιγιαλό: Δεν χρειάζεται νομοσχέδιο, μόνο χάραξη

Τη θέση πως δεν απαιτείται κάποιο ειδικό νομοσχέδιο, αλλά μόνο χάραξη του αιγιαλού, εξέφρασε με γραπτή του δήλωση το πρωί της Τετάρτης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, εκφράζοντας έτσι τη διαφοροποίησή του από τις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

«Η περιβαλλοντική προστασία των ελληνικών ακτών δεν απαιτεί κανένα ειδικό νομοσχέδιο για αιγιαλό και παραλία» αναφέρει ο κ.Μανιάτης.

Ειδικότερα, η πλήρης δήλωση του υπουργού έχει ως εξής:

«Η περιβαλλοντική προστασία των ελληνικών ακτών δεν απαιτεί κανένα ειδικό νομοσχέδιο για αιγιαλό και παραλία, παρά μόνο συγκεκριμένες, απλές ρυθμίσεις θεσμικής και νομικής θωράκισης της χάραξής του και αξιόπιστης αποτύπωσής του σε χάρτες και διαγράμματα.

»Μοναδικός λοιπόν στόχος των αναγκαίων ρυθμίσεων για οριοθέτηση και προστασία του αιγιαλού και της παραλίας θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου εργαλείου χάραξης του αιγιαλού, που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της πιο κρίσιμης, από τις θεσμικές γραμμές, στο σύνολο της επικράτειας, σε σύντομο χρονικό διάστημα, με διαφανή, επιστημονικά και περιβαλλοντικά αξιόπιστο τρόπο».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων