Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Διεγράφη οριστικά από την ΕΣΗΕΑ ο Κεδίκογλου

Διαγράφτηκε οριστικά από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ ο Σίμος Κεδίκογλου μετά από απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Ένωσης Συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διεγράφη στις 13 Μαίου από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ. Η Ένωση Συντακτών προέβη στην συγκεκριμένη απόφαση για την στάση που κράτησε ο Σίμος Κεδίκογλου στο θέμα της ΕΡΤ. Στην σχετική ανακοίνωση για την απομάκρυνση του αναφέρεται ότι ο ίδιος κώφευε στις καταγγελίες των μελών της Ένωσης Συντακτών για ανθρώπους μέσα στην κρατική ραδιοτηλεόραση που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα. Αντί να παρέμβει αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ, συνεχίζει η ανακοίνωση, και λόγω των δυναμικών αντιδράσεων από τους εργαζομένους και την κοινωνία, ο ίδιος προχώρησε σε μία άνευ προηγουμένου κατασυκοφάντηση του φορέα, γεγονός που προκάλεσε την κατακραυγή του κόσμου.

Γι αυτό το λόγο: «To ΔΠΣ, έκρινε με ψήφους 3 έναντι 2 πειθαρχικά ελεγκτέο τον κ. Σίμο Κεδίκογλου, επικυρώνοντας την πρωτοβάθμια απόφαση. Η μειοψηφία τον έκρινε μη ελεγκτέο. Ως προς την ποινή, με ψήφους 3 έναντι 2 διατηρήθηκε η ποινή της οριστικής διαγραφής από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ, την οποία επέβαλε η προσβαλλόμενη απόφαση. Η μειοψηφία πρότεινε την ποινή της ανάκλησης στην τάξη».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων