Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Δικαστήριο στην Κύπρο πάγωσε τα περιουσιακά στοιχεία ρώσικων εταιριών

Κυπριακό δικαστήριο πάγωσε τα περιουσιακά στοιχεία τριών υπεράκτιων εταιρειών μέσω των οποίων ο κύριος μέτοχος και πρόεδρος της εταιρείας Mechel, Igor Zyuzin κατέχει 67,4 % των μετοχών της χρεωμένης ρωσικής εταιρείας χαλυβουργίας …
και των ανθρακορυχείων.

Ο κ.Zyuzin είναι βασικός μέτοχος της Mechel, η οποία έχει πληγεί από τις χαμηλές τιμές για τα προϊόντα της, κάτι που την ανάγκασε να πουλήσει ζημιογόνα περιουσιακά της στοιχεία και να διαπραγματευτεί την καθυστερημένη αποπληρωμή του χρέους της με τους πιστωτές της.

Η απόφαση εκδόθηκε από δικαστήριο στην Κύπρο για λογαριασμό της Saven Enterprises, μιας εταιρείας με έδρα τις βρετανικές Παρθένες Νήσου που είναι μέτοχος σε μια από τις θυγατρικές της Meche.

Σε αρκετές από τις αγωγές, η Saven Enterprises κατηγορεί την Mechel και τη θυγατρική της, για χρήση παράνομων συστημάτων διάθεσης των κερδών της θυγατρικής, για την αποπληρωμή των χρεών της Mechel.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι τρεις υπεράκτιες εταιρείες δεν θα μπορούν να διαθέσουν τις μετοχές τους στην Mechel ή να τις χρησιμοποιήσουν ως εγγύηση για να εξασφαλίσουν δάνειο.

Η εταιρεία Mechel αρνήθηκε τις κατηγορίες και είπε ότι θα πολεμήσει δικαστικώς την απόφαση. «Το προσωρινό διάταγμα δεν θα έχει καμιά επιπτώσεις στις καθημερινές δραστηριότητες της εταιρείας», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων