Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Δράμα 2017 – Τελετή Εναρξης με 40 κεράκια

Ξεκίνησε το 40ο-επετειακό Φεστιβάλ Δράμας.

Η αρχή έγινε, στο πνεύμα του νεανικού χαρακτήρα του Φεστιβάλ και του Ωδείου της πόλης που φιλοξένησε τη βραδιά της Δευτέρας, με την Παιδική και Νεανική Χορωδία του Ωδείου της Δράμας, ενώ χρέη παρουσιαστή ανέλαβε Βασίλης Τερζόπουλος. Πρώτος πήρε το λόγο ο Καλλιτεχνικό Διευθυντής του Φεστιβάλ, Αντώνης Παπαδόπουλος, που εξήρε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Φεστιβάλ Δράμας και τη σημασία του στα ελληνικά κινηματογραφικά πράγματα.

Ο Πρόεδρος Π.Ο.Φ.Τ.Μ.Μ. Δήμου Δράμας, Ανέστης Τερζής ανέφερε ότι φέτος το Φεστιβάλ είχε ρεκόρ χρηματοδότησης από το Υπουργείο Πολιτισμού, μετά το 2012. Ο Δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος, επισήμανε ότι η πόλη της Δράμας αποδεικνύει, κάθε χρονιά, έμπρακτα ότι υποστηρίζει τον πολιτισμό και την τέχνη. Τις ομιλίες των επισήμων έκλεισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ανάργυρος Πατακάκης και η ανάγνωση μηνύματος από τον Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη.

Από οθόνης, χαιρέτισαν το Φεστιβάλ Δράμας η Ανιέσκα Χόλαντ και ο Μάικ Ντάουνι, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος τής Ευρωπαϊκής Ακαδημίας κινηματογράφου, με το κωμικο-ενθουσιαστικό σύνθημα, «Go Drama!»

Η βραδιά μέσα στο Ωδείο έκλεισε προβάλλοντας δύο από τις ταινίες μικρού μήκους που σκηνοθέτησαν κάποιοι από τους πιο αναγνωρισμένους δημιουργούς που έχουν φιλοξενηθεί στο Φεστιβάλ: τη «Δραμαμίνη» τού Αχιλλέα Κυριακίδη και τη μικρού μήκους ταινία του Νικόλα Κολοβού. Αυτές και οι υπόλοιπες επετειακές μονογραφίες θα προβάλλονται αυτές τις μέρες σε οθόνες, στους χώρους του Φεστιβάλ.

Το 40ό Φεστιβάλ Δράμας διεξάγεται φέτος από τις 18 μέχρι και τις 23 Σεπτεμβρίου. Το Flix θα βρίσκεται στη Δράμα για να παρακολουθήσει όλες τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού προγράμματος και να γράψει γι’ αυτές, αλλά και για να μεταφέρει την ατμόσφαιρα του Φεστιβάλ και εκτός των κινηματογραφικών αιθουσών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων