Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

“Είμαστε η μεγαλύτερή μας έκπληξη”*

Γράφει η Αλεξία Ζαραδούκα

Την εποχή που ο Φόβος, η Φθορά των αξιών και ο Φασισμός -σε κάθε μορφή του- διεκδικούν μια θέση στην συνείδηση μας, συμβαίνει το εξής παράδοξο: ο Έλληνας φλερτάρει με τον αντικομφορμισμό και μάλιστα στην υγιή μορφή του.

Την ώρα που το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα απέτυχε παταγωδώς να προστατεύσει τον λαό από την οικονομική καταστροφή, που οι κομματικοί σχηματισμοί καταρρέουν, καταρρέει μαζί τους και η ανοχή στη διαφθορά. Η νέα γενιά καλείται να ασκήσει κριτική, να κινητοποιηθεί, να αποδώσει κοινωνική δικαιοσύνη, αναλαμβάνοντας το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί. Η ψυχολογική κατάπτωση του λαού λειτούργησε ευεργετικά εν τέλει, κάνοντας τον Έλληνα να πάρει την πιο ριψοκίνδυνη απόφαση ως τώρα, να σηκωθεί από τον καναπέ! Αυτό δεν θα μπορούσε παρά να έχει σαν αποτέλεσμα, την θετική αλλαγή του κατεστημένου σε όλα τα επίπεδα, κάνοντας τον έλληνα πολίτη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, βγάζοντάς τον έτσι από την θέση της εύκολης λείας.

Η πτώχευση είναι ένα ενδεχόμενο, μέχρι τότε όμως παραμένει απλά μια λέξη απογυμνωμένη πλέον από το πέπλο του φόβου. Ο Έλληνας άλλωστε καταφέρνει να επωφελείται ακόμα και από τις πιο δύσκολες καταστάσεις.Τρανταχτό παράδειγμα το ότι η Ελλάδα ξαναπτώχευσε στο παρελθόν με μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα, όμως, τον διπλασιασμό της έκτασής της…

*Τίτλος βιβλίου του Πάολο Κοέλιο

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων