Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

ΕΕ: Ποια τα μέτρα που προτείνει για τα smartphones

Οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν επιφέρει σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια στον τομέα της τεχνολογίας, με πιο πρόσφατη αυτή για τη χρήση κοινού φορτιστή, και φαίνεται ότι θα συνεχίσει να “χώνεται” στα χωράφια των κατασκευαστών με σκοπό το γενικότερο καλό.

Όπως αποκαλύπτουν οι XDA-Developers, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται επάνω σε ένα νέο νομοσχέδιο που θα υποχρεώσει τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών συσκευών να τοποθετούν με τέτοιο τρόπο τις μπαταρίες, έτσι ώστε να είναι εύκολη η αντικατάσταση τους. Το νομοσχέδιο αυτό λέγεται ότι θα κατατεθεί στα μέσα Μαρτίου και θα αφορά smartphones, tablets και ασύρματα ακουστικά.

Το σκεπτικό πίσω από αυτήν την απόφαση είναι από τη μία να καταστεί πιο εύκολη η αντικατάσταση τους, αλλά και να ενισχυθεί η δυνατότητα ανακύκλωσης τους. Παράλληλα, πιστεύεται ότι η ΕΕ θα πιέσει τους κατασκευαστές να προσφέρουν στους καταναλωτές εγγύηση μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας και περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο επισκευής της συσκευής τους.

Ακόμη, θεωρείται βέβαιο πως η ΕΕ θα απαιτήσει τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών για τις συσκευασίες των ηλεκτρονικών συσκευών με σκοπό να μειωθεί η χρήση μικροπλαστικών και ίσως υποχρεώσει τους κατασκευαστές να τοποθετούν σχετικές ετικέτες στα πακέτα που θα ενημερώνουν τον καταναλωτή για το ποσοστό μικροπλαστικών που μολύνουν το περιβάλλον όταν χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Τέλος, είναι πολύ πιθανό ότι θα αναπτυχθεί ένα πανευρωπαϊκό σύστημα περισυλλογής παλαιών ηλεκτρονικών συσκευών και φορτιστών.

Πηγή: techgear.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων