Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Εισαγγελική προειδοποίηση για … ασεβή «τιτιβίσματα»

Συμβουλές υπό τη μορφή ανακοινώσεων – που έχουν ήδη δοθεί στη δημοσιότητα σε έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά μέσα σχετικά με αμφιλεγόμενες ή συναισθηματικά φορτισμένες δικαστικές διαμάχες – θα επισημαίνονται πλέον μέσω της ιστοσελίδας του Γενικού Εισαγγελέα στην Αγγλία καθώς και στο λογαριασμό του στο Twitter.

Η Απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα Ντομινίκ Γκριέβ να συμβουλεύσει το κοινό είναι η αναγνώριση ότι οι συνομιλίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαμορφώνουν την κοινή γνώμη όλο και περισσότερο. Ελπίζει να αποτρέψει τους ανθρώπους που χωρίς νομική κατάρτιση, δημοσιεύουν ακουσίως παρατηρήσεις που θα μπορούσαν, τεχνικά, να αποτελούν ασέβεια προς το δικαστήριο.

«Τα blog και οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και το Facebook δίνουν τη δυνατότητα πλέον σε οποιονδήποτε να επηρεάσει χιλιάδες ανθρώπους με ένα μόνο tweet ή ανάρτηση», είπε.

Αυτό μπορεί να είναι «συναρπαστικό», αλλά μπορεί να δημιουργήσει και ορισμένες προκλήσεις για το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης. Και πρόσθεσε: «Στο παρελθόν, μόνο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είχαν την ευκαιρία να μεταφέρουν πληροφορίες σχετικά με μια δικαστική υπόθεση σε μια τόσο μεγάλη ομάδα ανθρώπων που θα μπορούσε να θέσει μια δικαστική υπόθεση σε κίνδυνο. Αυτό δεν ισχύει πλέον και είναι ο λόγος που έχω αποφασίσει να δημοσιεύσω τις συμβουλές που έχω προηγουμένως εκδώσει μόνο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.»

«Το θέμα δεν είναι να λέμε στους ανθρώπους για τι μπορούν ή δεν μπορούν να μιλήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην πραγματικότητα επιδιώκουμε ακριβώς το αντίθετο – προσπαθούμε να κατευθύνουμε τα σχόλια ώστε να γίνονται με νόμιμο τρόπο».

Οι εθελοντικές δράσεις “από καρδιάς” της Mondelez υποστηρίζουν την ΜΚΟ PRAKSIS

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων