Ενισχύσεις 19,6 δισ. ευρώ φαίνεται να διασφαλίζει η αγροτική οικονομία της Ελλάδας για την 7ετία 2014-2020 νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Ειδικότερα, εξασφαλίστηκε ποσό ύψους 4,2 δισ. ευρώ, ισόποσο με της προηγούμενης περιόδου, για ορεινές μειονεκτικές περιοχές και μικρά νησιά του Αιγαίου και ετήσιες ενισχύσεις 2,2 δισ. ευρώ.
Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν στη Σύνοδο του συμβουλίου υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλλες, όπου η ελληνική πλευρά αντιπροσωπεύθηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάση Τσαυτάρη, ο οποίος συνοδευόταν από το γραμματέα Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου, Δημήτρη Μελά.
Η Ελλάδα έθεσε επιτακτικά το θέμα της προστασίας των ευρωπαϊκών ΠΟΠ προϊόντων στις συμφωνίες με τρίτες χώρες, μεταξύ των οποίων και η φέτα. Υποστήριξε ότι στις συμφωνίες της Ε.Ε. με τρίτες χώρες πρέπει να προστατεύονται και να γίνονται σεβαστές, από τους εμπορικούς εταίρους της Ε.Ε., οι κατοχυρωμένες γεωγραφικές ενδείξεις. Για τη φέτα τονίστηκε πως είναι εμβληματικό προϊόν ταυτισμένο στην παγκόσμια αγορά με την Ελλάδα και η Ε.Ε. πρέπει να σεβαστεί τον εαυτό της, διότι δημιουργεί κακό προηγούμενο σε μελλοντικές εμπορικές συμφωνίες. Για το βαμβάκι και τις διαπραγματεύσεις με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, υποστηρίχθηκε ότι πρέπει να διατηρηθεί αμετάβλητη η στήριξη, αφού η ευρωπαϊκή παραγωγή αντιπροσωπεύει μόλις το 2% της παγκόσμιας αγοράς. Ζητήθηκε μάλιστα ν’ ανακηρυχθεί το 2015 «ευρωπαϊκό έτος για την υποστήριξη των πρωτεϊνούχων καλλιεργειών» από την Ε.Ε., ενώ οκτώ υπουργοί Γεωργίας, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας, στο περιθώριο του Συμβουλίου με κοινή δήλωσή τους τόνισαν την ανάγκη στήριξης της καλλιέργειας καπνού.
Τα πρώτα νέα είναι μάλλον καλά, δεδομένου ότι η Ελλάδα απουσίαζε ουσιαστικά από τις διαβουλεύσεις για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.