Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Εντοπίστηκαν προβλήματα ασφαλείας στο iPhone

Κι όμως το iPhone και οποιαδήποτε άλλη συσκευή της Apple έχουν προβλήματα ασφαλείας. Μπορεί να μην το περιμένατε, αλλά Γερμανός ερευνητής σας εφιστά την προσοχή αφού εντοπίστηκε ένα κενό ασφαλείας στο iOS 7.1.1, το οποίο επιτρέπει σε κάποιον να αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία που απεστάλησαν στον κάτοχο του κινητού, ακόμα κι όταν αυτό είναι κλειδωμένο.

Ο Αντρέας Κουρτζ έγραψε στο προσωπικό του blogότι κάποια στιγμή κατάλαβε πως τα συνημμένα αρχεία στην εφαρμογή iOS 7 Mobile Mail δεν προστατεύονται σε αντίθεση με αυτό που ισχυρίζεται η Apple. Για να επιβεβαιώσει ότι όντως υπάρχει πρόβλημα χρησιμοποίησε ένα iPhone 4 με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του iOS (iOS 7.1 και 7.1.1) και έστησε έναν λογαριασμό email στο IMAP, στέλνοντας από εκεί κάποια emails και συνημμένα.

Όταν έκλεισε τη συσκευή κατάφερε και απέκτησε πρόσβαση στο σύστημα αρχείων χρησιμοποιώντας τεχνικές γνωστές σε όσους ασχολούνται με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τελικά και στα e – mailsχωρίς περιορισμούς ή κρυπτογράφηση.

Το ίδιο πρόβλημα εντοπίστηκε και σε ένα iPhone 5s όπως επίσης και σε ένα iPad με iOS 7.0.4.

Ο Γερμανός ερευνητής ανέφερε το πρόβλημα που εντόπισε στην Apple και οι υπεύθυνοι του απάντησαν ότι είναι ενήμεροι και το εξετάζουν, σύμφωνα με όσα γράφει το star.gr. Δεν του έδωσαν όμως ημερομηνία που θα υπάρξει η διόρθωση, οπότε κι εκείνος αποφάσισε να ενημερώσει τους χρήστες του iPhone μέσα από το blog του.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων